Prva pobeda za ekipu Aleksandra Džikića u Evroligi!

Budućnost u Podgorici bolja od Baskonije 99:84!

Foto: Euroleague

Protiv Armanija je malo falilo, protiv Darušafake još manje, Panatinaikos se provukao u “Morači”… I baš u trenutku kada su mnogi sumnjali u dobre rezultate Budućnosti u Evroligi ove sezone, kada se u medijima provlačila ostavka Aleksandra Džikića, pala je Baskonija!

Statistički gledano, savršenstvo može pokvariti procenat šuta za 2 poena (50%), ali kada jedna ekipa zatrpa protivnički koš sa 21 ubačenom trojkom, igra mora biti katastrofalna kako se ne bi došlo do pobede. Na stranu dalekometna paljba podgoričana, ovo je možda najbolja partija Budućnosti ove sezone. Ono što posebno može da raduje Aleksandra Džikića jeste to da je njegova ekipa ubacila nepunih 100 poena i došla do ubedljive pobede protiv jako kvalitetnog evroligaša, bez poenterskog učinka Nemanje Gordića i Alena Omića (kombinovano 4 poena). Džekson, Nikolić i Klark su zajedno 14 puta pogađali van linije 6.75 iz 20 pokušaja. Budućnost je tokom čitavog meča imala rezultatsku prednost, a ona je maksimalno iznosila +19 početkom poslednje četvrtine (84:65).

Skraćenom rotacijom sa 99 ubačenih poena, bez doprinosa Gordića i Omića, logično su većina igrača kod domaćina bili “dvocifreni”: Edvin Džekson (24 poena, 4 skoka i isto toliko asistencija), Ivanović (11 poena, 7 asistencija), E.Klark (20 poena, 5 skokova) K.Klark (10 poena, 3 skoka), Danilo Nikolić (18 poena, 4 skoka).
U ekipi Baskonije Šengelija je ubacio 16, dok su Šild i Ilijar meč završili sa po 14 poena.

U sledećem kolu Budućnost ide na megdan Himkiju, dok španci gostuju Armaniju u Milanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.