Printezis za F4

Olimpijakos je savladao Efes sa 87:78 u majstorici koja je odlučila poslednjeg učesnika F4 Evrolige. 

Utakmica je kulminirala pred samu završnicu. Na nešto manje od dva minuta do kraja odbrana Efesa zaboravlja Printezisa, koji ih nemilosrdno kažnjava trojkom za +9. Efes je nakon ovog momenta psihološki doživeo poraz, pa do kraja nisu uspeli da uzdrmaju sigurnu prednost Olimpijakosa.

Foto: euroleague.net

Olimpijakos je od početka utakmice nametnuo prednost i sačuvao je do kraja prve četvrtine, koju su dobili rezultatom 25:21. U drugoj četvrtini se na obe strane forsirala igra iz pik&rola u kojoj se bolje snašao Efes i uspeo da preokrene rezultat na 37:41. Olimpijakos od starta treće četvrtine kreće u preokret, u jednim trenutku su bili na +9, ali je Efes uspeo da do kraja ovog perioda ublaži na 63:68.

Crveno-bele je predvodio odlični Spanulis sa 22 poena i 6 asistencija, pratili su ga Printezis sa 14, Grin sa 10 i Birč sa 9 poena i 11 skokova. Efes su predvodili Osman sa 11 poena, Ertel sa 10 poena i 6 asistencija,  Hanikat sa 10 poena i 10 skokova, Braun sa 10 poena i 5 skokova, Grejndžer i Tomas sa po 10 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.