Preokret u Kaunasu

Žalgiris je savladao Panatinaikos sa 64:58. Najbolji u pobedničkom sastavu bili su Vesterman sa 14 poena, 6 skokova i 6 asistencija, Milkanis sa 13 poena, Jankunas sa 11 poena i 8 skokova, Motum sa 11 poena i Pangos sa 6 poena i 9 asistencija. U PAO-u su bolji od ostalih bili Papas sa 13 poena, Singlton sa 11 poena i 6 skokova i Burusis sa 10 poena i 5 skokova.

Žalgiris je u prvoj četvrtini imao velikih problema sa šutem iz igre, što ih je ograničilo na malom broju poena. PAO je to iskoristio i kroz vrlo dobru u unutrašnju igru napravio prednost od 9:17. Drugu četvrtinu je obeležila veoma slaba napadačka realizacija. PAO se prvi konsolidovao i uvećao prednost, dok je Žalgiris tek u završnici poluvremena sa dve trojke uspeo da se podigne na 10 poena u ovom periodu. Na odmor se otišlo sa rezultatom 19:31.

Foto: euroleague.net

Slaba napadačka realizacija prenela se i u treću četvrtinu. Žalgiris je u drugoj polovini ovog perioda dobro odigrao odbranu i uz dobre kretnje i protok lopte u napadu uspeo da spusti zaostatak na 34:41. Litvanski tim je preneo samopouzdanje i čvrstu odbranu iz treće u četvrtu četvrtinu i započeo preokret. Žalgiris je sjajno šutirao u poslednjoj deonici i serijom 13:3 u drugoj polovini ovog perioda uspeo da završi posao.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.