Pobjeda Reala u Litvaniji

Noćas je u Žalgirio areni ekipa Žalgirisa dočekala Real Madrid, utakmica u kojoj je slavila gostujuća ekipa. 

Foto:Euroleague

Prva četvrtina je bila rezervisana za Pauliusa Jankunasa krilnog centra Žalgirisa koji je pogađao sa svih strana, uključujući i šut sa zvukom sirene između 2 igrača za svoj deseti poen u četvrtini. Rezultat na kraju prve četvrtine je glasio 32:18.

Drugu četvrtinu je obilježila odbrana Reala i Entoni Rendolf, koji je upisao osam poena u drugoj četvrtini, to ne bi bilo ništa strano da Real nije smanjio sa 8 na 1 poen razlike za manje od dvije minute do kraja. Na odmor se otišlo rezultatom 44:43.

Treća četvrtina se nastavila u istom tonu, Real je igrao odlično i držali su egal do 5 minuta do kraja četvrtine, ali se onda opet pojavio Jankunas i uz pomoć Derika Voltona odveo ekipu na +6. Rezultat pred ulazak u četvrtu četvrtinu je glasio 68:62.

Četvrtu četvrtinu je još jednom obilježio povratak Reala dobrom odbranom, iznuđenim izgubljenim loptama i sjajnom rolom dvadesettrogodišnjeg Gabriela Deka. Žalgiris je držao prednost veći dio utakmice, ali iskustvo i doza sreće Reala u vidu pogodaka za tri poena Randolpha i Rudya preko ruke su doprinijeli novoj pobjedi Reala. Utakmica je završena rezultatom 79:90.

Najbolji strijelac ekipe Reala je bio Rendolf sa 16 poena, ali najbolji pojedinac je bio Rudi Fernadez koji je pogodio 4 trojke u zadnje tri minute utakmice. Najbolji strijelac ekipe Žalgirisa je bio Jankunas sa 18 poena.

Real je poslije pobjede na omjeru od 4 pobjede i 1 poraz, dok je Žalgiris izgubio i treću utakmicu i sad su na omjeru 2 pobjede i 3 poraza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.