Pobjeda Cska u derbiju kola

Derbi petog kola odigran je u hali Aleksandar Gomeljski u Moskvi, u kojem je CSKA dočekao grčki Olimpijakos.

Foto:Euroleague

Prva četvrtina je završila u korist Olimpijakosa 13:15, zanimljivo je to da su Vil Klajburn i Sergio “Chacho” Rodrigez postigli jedanaest od trinaest poena CSKA.

Sergio Rodrigez je nastavio rafalnu paljbu i u drugoj četvrtini u kojoj je pred kraj četvrtine vezao tri trojke i smanjio razliku sa -9 na -3, u redovima Olimpijakosa u drugoj četvrtini je bio najbolji Zek Ledej koji je iznudio nekoliko faulova i doprinio svojim atleticizmom pri hvatanju ofanzivnih skokova. Na petnaestominutni odmor se otišlo sa prednošću Olimpijakosa rezultatom 31:35.

U drugo poluvrijeme CSKA je ušao furiozno i sa nekoliko brzih poena i dobrom odbranom došao na +4, te je Blet zvao time out da bi prekinuo seriju, ali to nije puno pomoglo ekipi Olimpijakosa i CSKA je nastavio seriju, ostavio je Olimpijakos na samo 9 poena u četvrtini i rezultat na kraju treće četvrtine je glasio 52:44.

Na ulasku u četvrtu četvrtinu se igrala dobra odbrana, prvi poeni su postignuti tek nakon dvije minute, a serijom dobre odbrane i ludilom Vasilisa Spanulisa, Olimpijakos je izjednačio rezultat 3 minute do kraja i sve je ličilo na neke prethodne dvoboje kada ih je znao uništiti trojkama sa 9 metara. Do kraja utakmice ostao je upečatljiv napad na 1:40 do kraja, kada je CSKA, odnosno Klajburn uhvatio tri ofanzivna skoka i donosio nove napade ekipi. Utakmica je završena rezultatom 69:65

Najbolji strijelac ekipe CSKA je bio Sergio Rodrigez sa 20 poena, pratik ga je Klajburn sa 17 i Higins 11 poena. Najbolji u redovima Olimpijakosa je bio sa Spanulis sa 16, dok su bivši igrač Partizana Najdžel Vilijams-Goss postigao 13 poena uz 3 asistencije i srpski reprezentativac Nikola Milutinov sa 7 poena i 7 skokova doprinosili u prvom poluvremenu ali su nestali u drugom.

CSKA ima omjer 5 pobjeda i 0 poraza, dok je Olimpijakos upisao drugi poraz i sada su na omjeru 3 pobjede 2 poraza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.