Pešić: ”Ne može se do trofeja ako se ne igra odbrana”

Svetislav Pešić se obratio medijima povodom imenovanja za novog trenera Barselone.

Foto: novosti

Proslavljeni trener po drugi put dolazi na mesto šefa stručnog štaba Barselona, pošto je u prvom mandatu od 2002. do 2004. godine osvojio Evroligu sa Barsom, njenu prvu.

“Veoma sam srećan što se vraćam u Barselonu. Lako sam doneo odluku da prihvatim ovaj novi izazov u karijeri. Moja misija će biti da pomognem Barseloni u napredovanju tima. Spreman sam i motivisan. Neće biti bolje pripreme za mečeve Kupa kralja od utakmice sa Bilbaom. Moramo da pronađemo način da budemo jedinstveni, ja ne mogu da promenim sve, ali ekipa ne može do trofeja ako ne igra odbranu”, počeo je popularni ‘Kari’.

”Ima još 15 utakmica u ligi, 8 u Evroligi, Kup Kralja, dosta mečeva do kraja sezone. Endesa liga je veoma jaka. Teško je završiti prvi, ali je isto tako veliki izazov.

Uvek se priča o smopouzdanju, ali niko se nije rodio sa njim. Samopouzdanje se vežba, trenira. Tim je trenirao veoma dobro i spremni su za mene, to je dovoljno. Pokušaću u narednim danima da se upoznam sa svima. Bitno je da se pobedi u nedelju i tada kreće nova sezona.

Slobodna bacanja nisu dobra. Postoji mnogo razloga, samopouzadnje, mentalitet, odgovornost…svi igrači imaju ofanzivni talenat i mogu da napreduju. Siguran sam da možemo da napredujemo, ali najvažnija stvar je da se odredi odgovornost i sa jasnom taktikom da se objasni igračima šta se traži od njih. Na kraju, najvažnije je da se svi trude na treningu i pokažu šta i koliko mogu.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.