PAO slavio u OAKI

Panatinaikos – Makabi Tel Aviv 83-76

Panatinaikos je posle velike borbe i preokreta uspeo da savlada Ponos Izraela rezultatom 83-76. Dosta uzbuđenja viđeno je u dvorani OAKA.

Panatinaikos je veoma loše počeo utakmicu, teško se snalazio u napadu dok je u odbrani nije uspevao da zustavi poene Makabija iz tranzicije i polu-tranzicije.
U poslednjih 5 minuta prvog poluvremena došlo je do buđenja Zelenih, koji su prvo spustili razliku sa -14 na -4, a onda i nametnuli svoj ritam igre. Na poluvreme se otišlo diskutabilnom sudijskom odlukom priznavanja poena igrača Makabija posle očigledne greške u koracima.

Treća deonica protekla je u velikoj borbi, Makabi je držao prednost, ali je i Panatinaikos bio u igri.

U poslednjoj deonici Panatinaikos je prvo prišao na -3 a onda i potpuno preokrenuo (70-68). U tim trenucima odlično su igrali Gist i Sloter, dok je pobedu sjajnim pogotkom od tablu obezbedio Dimitris Dijamantidis.

Najefikasniji igrači u timu Duška Ivanovića bili su Batista sa 16 poena, Sloter i Gist sa po 15, kao i Nelson sa 12, odnosno Dijamantidis sa 11 poena. Samo još dva igrača, Janković i Mavrokefalidis, su dali koševe u ekipi Zelenih.

U Makabiju najbolji su bili Rendl i Linhart sa po 18 poena, a najatraktivniji je bio Tajus sa 14 poena i 11 skokova. Blizu dabl-dabl učinka bio je Džeremi Pargo sa 8 poena i 9 asistencija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.