PAO prejak za Zvezdu

Panatinaikos je slavio sa 70:59 protiv Crvene Zvezde. Najbolji u redovima pobednika bili su Gist sa 17 poena, Kalates sa 16 poena, 6 skokova i 5 asistencija i Burusis (8 skokova) i Rivers sa po 12 poena. U poraženom timu Kuzmić je dominirao sa 15 poena i 15 skokova, dok je Bjelica imao 12 poena.

Zvezda je na početku meča imala problema sa izgubljenim loptama. PAO je iskoristio priliku da se rezultatski odvoji kroz dobru unutrašnju igru, iako su loše šutirali za tri poena. Crveno-beli su imali promenljiv učinak u pokušaju da se uvuku u reket grčkog tima, pa su dve pogođene trojke dobro došle da se koliko-toliko održi korak sa PAO-om. Prva četvrtina je završena rezultatom 23:14.

Crveno-beli su se mučili i u drugoj četvrtini, sem dvocifrenog Kuzmića niko nije uspeo da postigne više od 3 poena. PAO je nastavio sa odličnom unutrašnjom igrom, dobro koristivši individualne prednosti pojedinih igrača, pa je razlika do poluvremena očekivano narasla na 46:25.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

Iako je Crvena Zvezda bila mnogo ravnopravnija i čak dobila treću četvrtinu, činilo se da nisu uspeli da se psihološki vrate i kazne PAO-vu nonšalantnost i težnju za egzibicijama. Oba tima su se trudila da jednostavnim rešenjima dođu do poena iz reketa i kazne spuštanje garda u odbrani. Ovaj period je završen rezultatom 61:41.

Zvezda je iskoristila sve greške i promašaje PAO na početku poslednje četvrtine i serijom 9:0 vratila se u igru. PAO se na vreme probudio, pojačali su agresivnost u odbrani, ponovo zaštitili svoj obruč i trojkom Riversa otklonili sumnje o pobedniku. Raspoloženom tandemu Bjelica-Dženkins ostalo je prostora da povećaju statistički učinak, ali ne i da ugroze pobedu grčkog tima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.