PAO juri 4. mesto

Baskonija je poražena od Panatinaikosa sa 63:72. Najbolji u pobedničkom timu bili su Singlton sa 18 poena i 8 skokova, Gist sa 11 poena i 5 skokova, Džejms sa 11 poena i Kalates sa 8 poena, 6 skokova i 8 asistencija. Baskoniju su predvodili Hanga sa 13 poena i 5 skokova, Voigtman sa 12 poena i 7 asistencija i Badinger sa 11 poena.

PAO je već na početku utakmice stekao ogromnu prednost. Baskonija je imala velikih problema sa šutem iz igre (0/6 za tri poena) uz nemali broj izgubljenih lopti. PAO je razvio u unutrašnju igru, solidno šutirao spolja i kažnjavao greške rivala, što im je omogućilo prednost od 6:24. Sa dve uzastopne trojke na početku druge četvrtine Baskonija je najavila mnogo bolju napadačku realizaciju, ipak su u završnici poluvremena ponovo imali prazne minute i nisu uspeli značajno da obore razliku. PAO je i pored velikog broja promašaja sa distance u ovom periodu, sačuvao prednost na visokih 21:37.

Foto: euroleague.net

U trećoj četvrtini je bilo puno oscilacija, smenjivale su se serije uzastopnih pogodaka s jedne i promašaja i grešaka sa druge strane. PAO je kontorlisao rezultat kroz šut sa distance i uspeo da u poslednju četvrtinu uđe sa prednošću od 37:54. Igrači Baskonije su u četvrtu četvrtinu ušli izuzetno energični i motivisani da naprave preokret. PAO je napravio veliki broj grešaka koje su kažnjene, pa se njihova razlika istopila na -6 pred završnicu. Nedostatak koncetracije u ključnim momentima sprečio je Baskoniju da učini nešto više, PAO se konsolidovao na vreme i uspeo da sačuva prednost.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.