Panatinaikos odgovara Evroligi

Braća Pavlos (otac Dimitrisa) i Tanasis Janakopulos se javno oglasili povodom spora između PAO-a i Evrolige.

Foto: 24secunde.ro

Sa velikom pažnjom i čuđenjem čitali smo jučerašnje zvanično saopštenje članova borda Evrolige u kojem je objavljeno da više ne žele da sarađuju sa porodicom Janakopulos.

Tokom svih ovih godina stajali smo zajedno sa vlasnicima ostalih klubova zbog međusobnog poštovanja i zajedničke ideje i cilja, da unapredimo sport koji svi volimo. Do sada nije bilo nikakvih sukoba.

Naša porodica preuzela je Panatinaikos 1987. godine. Posle 31 godine i uloženih 350 miliona dolara, uspeli smo od ovog kluba da napravimo najuspešniji tim ne samo u Grčkoj, već i u celoj Evropi od osnivanja Evrolige, kako je i sama Evroliga u saopštenju rekla.

Za ovih 31 godinu, nikada nismo dozvolili da bilo ko dovodi u pitanje porodični etos, etiku i sistem vrednosti. Etos, etiku i sistem vrednosti koje smo preneli na sve članove kluba i, verujemo, na naše navijače. 31 godinu kasnije nećemo dozvoliti nekome da vređa fundamentalne vrednosti naše porodice.

Dimitris je verodostojni naslednik naše porodice na svim poljima, zaključno sa Panatinaikosom.

Direktor Evrolige ne bi smeo da zaboravi da smo od 2002. godine otvoreno nesaglasni sa modelom organizacije Evrolige. Loši rezultati u poslednjih šesnaest godina pokazuju da smo sve vreme bili u pravu.

Za nas u Panatinaikosu, prioritet su nam naše fundamentalne vrednosti, a to su dostojanstvo i poštovanje. Finansijski i rezultatski uspesi su nam uvek bili u drugom planu i zbog toga smo se svih ovih godina takmičili u Evroligi. Međutim, u poslednjih nekoliko meseci, ophodili su se prema nama sa nedostatkom dostojanstva i poštovanja, ne samo prema članovima ove porodice, već i prema pripadnicima Panatinaikosa. Ovo je glavni problem koji prelazi našu liniju tolerancije.

Kako postoji dobra volja sa naše strane, svi organizacijski problemi mogu biti prevaziđeni, ali ne i moralni.

Međusobno poštovanje i dostojanstvo između timova i članova borda, od samog nastanka organizacije, trebalo bi da služi kao primer menadžmentu Evrolige. Ove osnovne vrednosti trebale bi da budu svetionik menadžmentu Evrolige kako bi ispravili nedostatak poštovanja koji je usmeren ka našoj porodici i Panatinaikosu.

Očekujemo da se korekcije dogode momentalno. U suprotnom, Panatinaikos i Evroliga će krenuti zasebnim putevima.

Pavlos i Tanasis Janakopulos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.