Panatanaikos savladao Barselonu

U okviru osmog kola u OAKA areni Panathanaikos je dočekao Barselonu.

Foto:Euroleague

Prvu četvrtinu je otvorio Lasme poenima na asistenciju Kalatesa. Na drugoj strani je pogodio Kajl Kjurik. Jaka odbrana je krasila čitavu prvu četvrtinu jaka odbrana i mnogo promašenih šuteva. Panata je vodila večinu četvrtine, a Barselona ih pokušavala stizati. Ulaskom Tomasa i Serafana su se malo razbudile ekipe, ali nedovoljno te je prva četvrtina završena rezultatom 13:10 u korist Panate.

Drugu četvrtinu je otvorio poenima Dešon Tomas i naglasio pravi šou koji će on i Serafan prirediti. Četvrtina sama po sebi nije bila pretjerano efikasna, ali su se Serafan i Tomas raspucali i u sivilu utakmice malo izdvajali od ostatka. Tomasu i ostatak Panate je silovito ušao u četvrtinu serijom 8:0, ali su se igrači Barselone kako je vrijeme prolazilo sve više i više opuštali u paklu OAKE.  Serafanu su Kjurik i Klaver pomagali nekim poenima, a Tomasu Vojukas i Papapetru. Na poluvrijeme se otišlo prednošću Panathanaikosa 34:25.

Treću četvrtinu je obilježio Kajl Kjurik koji je sam vratio ekipu Barselone u igru tako što je vezao tri trojke na samom početku četvrtine. Serafan je nastavio sa dobrom utakmicom i pomagao Kjuriku da se spusti razlika u čemu su i uspjeli, te je Barselona došla do neriješenog rezultata. Sjajni Tomas je pogodio težak šut koji je razbudio ostatak tima, te su preko njega i Lengforda uspjeli u zadnju četvrtinu ući sa pristojnom razlikom. Panata je u posljednju četvrtinu regularnog toka ušla sa prednošću 53:50.

Četvrtu četvrtinu je otvorio Mitoglu, krilni centra Panate koji je pogodio trojku. Panata je ušla silovito i pokušala da prelomi utakmicu i za to je najviše bio zaslužan Mitoglu sa 7 i Gist sa 5 poena, ali se Barselona nije predavala i uspjeli su smanjiti deficit od 13 razlike. Kada god se Barsa približila, Panata bi se razigrala jednim potezom, zadnji takav je bio od strane Lođeskog koji je iznudio petu ličnu Tomića i pogodio slobodna nakon tog faula, te je Panata u zadnje 3 minute ušla sa 9 razlike prednosti. Barselona se pokušala vratiti u utakmicu preko Kjurika i Singltona, ali faul Oriole nad Papasom koji je pogodio slobodna bacanja. Panathanaikos je slavio 76:70.

Najbolji u redovima Panthanaikosa je bio Tomas sa 13 poena, a pratio ga je Lasme sa 11. U redovima Barselone najbolji je bio Kjurik sa 17, a Serafan je dodao 14 poena.

Obje ekipe nakon osmog kola su na omjeru 5:3

Leave a Reply

Your email address will not be published.