Olimpijakos slomio Darušafaku

Olimpijakos je u dvorani Mira i Prijateljstva savladao Darušafaku rezultatom, 81:73 (25:18, 23:15, 21:25, 12:15), a igrač utakmice je bio Kem Birč sa 19 poena i 8 skokova.

euroleague.net

Pravi mali rat vodili su Kostas Papanikolau i Bredli Vonamejker na samom startu meča. Papanikolau je ubacio pet poena, a američki bek jedan više. Prv četvrtina, očekivano je protekla u malom broju ubačenih poena, uz jaku odbranu na obe strane. Milutinov je odigrao izuzetno kvalitetno svoju rolu, ubacio je pet poena i zabeležio po rampu i asistenciju. Individualna odbrana Olimpijakosa dolazi do izražaja tek krajem prvog kvartala, koji crveno beli dobijaju rezultatom 25:18. Itekako je zanimljiva bila borba pod obručima, obe ekipe su hvatale veliki broj defanzivnih, ali i ofanzivnih skokova. Veoma brzo se domaći sastav odvojio na dvocifrenu razliku, 31:20, a iz napada u napad su povećavali svoju prednost i to je izgledalo izuzetno jednostavno. Kako je prednost rasla, tako je Olimpijakos spuštao tempo igre. Ubacili su u mašinu turskog predstavnika i na poluvremenu vodili rezultatom, 48:33. Olimpijakos je defanzivno uništio ekipu Darušafake, a dovoljno govori pet rampi koje su uspeli da zabeleže(čak 5). Nastavio je Olimpijakos tamo gde je stao, a najviše problema je odbrani Darušafake naneto je iz reketa. Vonamejkera i Klajburna nije najbolje služio šut iako su kombinovano ubacili više od polovine poena za svoju ekipu. Uspela je Darušafaka da se vrati rezultatski, najviše serijom Breda Vonamejkera, a najzanimljiviji podatak je taj da je Darušafaka uprkos velikom zaostatku imala čak 13 ofanzivnih skokova, naspram pet Olimpijakosovih. Uspeli su gosti da spuste razliku na osam na samom početku poslednjeg desetominutnog perioda. Prosto je neverovatno kako se igra Olimpijakosa prosto raspala sredinom treće četvrtine, a Blat je znao kako to da iskoristi. Iako se “Dačka” spustila na smo dva poseda zaostatka, Olimpijakos nije ispustio prednost i uspeo da savlada hrabrog protivnika. Verbalni okršaj imali su Dejvid Blat i Ioanis Sfairopulos na kraju ovog susreta, ali se sve završilo na rečima.
Darušafaku je predvodio Bredli Vonamejker, koji je završio utakmicu sa 23 poena i 6 asistencija, a pratio ga je Vil Klajburn sa 20 pona i 7 skokova. Na drugoj strani, Kem Birč 13 poena i 8 skokova, Met Lodžeski 12 i 4 skoka, a Erik Grin 11 poena. Vasilis Spanulis imao je 8 poena i 8 asistencija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.