Odlična predstava Micova u pobjedi Milana

U posljednjoj utakmici petog kola ekipa Milana je dočekala Anadolu Efes.

Prva četvrtina je bila u znaku Vladimira Micova u kojoj je upisao 8 poena uz jednu predivnu asistenciju za Tarževskog poslije ukradene lopte. Armani je pogađao iz svih pozicija i otišli su na kratku pauzu sa vodstvom 24:17.

Drugu četvrtinu je Milano opet otvorio odlično i brzim poenima su brzo došli na +15, ali se Efes serijom 12 2 vratio u meč ponajviše zahvaljujući Vasi Miciću. Kurtis Džerels je pogodio sa zvukom sirene za rezultat 43:35 na poluvremenu.

Treću četvrtinu je obilježio ogroman broj loših napada i podsjetili su na prošlogodišnje užasne predstave iz Eurolige. Moerman je koristio prednost u postu da poentira preko Brooksa, iako najljepši potez pripada Micovu koji je prednjom promjenom izbacio iz ravnoteže Krunu Simona i on je pao na parket. U zadnju četvrtinu ušlo se sa prednošću Milana 68:54 sa još jednom trojkom uz zvuk sirene, ovaj put Majka Džejmsa.

Četvrtu četvrtinu je otvorio Anderson sa odličnom odbranom odmah u prvom napadu kada nije dao Džejmsu da primi loptu i u sljedećem napadu pogodio trojku. Poslije Micova i Džerels je poslao nekog na pod, ovaj put je žrtva bio Micić. Noćna mora za Milano je tek počinjala kada se Efes vratio sa -14 i imao čak +2 i 2 slobodna Micića koji je promašio oba i pretvorio se u tragičara, iako je odigrao odličnu odbranu na Džejmsu, kojem je izbio loptu, ali je pokupio prije Micića i pogodio trojku za pobjedu i ponovo bio heroj Milana. Krajnji rezultat je 81:80.

Najbolji pojedinac Milana je bio Vladimir Micov 14 poena i 5 asistencija, Džejmsu je za 15 poena trebalo čak 20 šuteva (2/10 za 2 i 2/10 za 2). Najbolji pojedinac u redovima je bio Moerman sa 21 poenom i 5 skokova.

Milano je na omjeru 4 1 poslije pobjede, a Efes je izgubio i drugu utakmicu i sad su na omjeru 3 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.