Odbrana sačuvala pobedu Fenerbahčea u Barseloni

Barselona je poražena u uzbudljivoj završnici od Fenerbahčea sa 72:73. Najbolji u redovima pobednika bili su Dikson i Slukas sa 15, Bogdanović sa 12 i Judo sa 10 poena i 8 skokova. Na drugoj strani najbolji je bio Rajs sa 19 poena i 6 asistencija, pratili su ga Perperoglu sa 14 i Tomić sa 12 poena i 8 skokova.

Veći deo prve četvrtine obeležila je sjajna igra u napadu oba tima. Barselona je forsirala brz ritam igre uz lako probijanje u reket spoljnih igrača i odličan protok lopte. Uspevali su da poentiraju kako iz reketa, tako i iz šuta spolja zahvaljujući preciznim povratnim pasovima. Fenerbahče je prihvatio izazov, održavali su visok ritam odlično koristeći nebranjen prostor oko linije za tri poena. U završnici ovog perioda odbrane su pojačale agresivnost, Fenerbahče je bio neznatno bolji i za toliko imao prednost od 19:21.

Odličan ritam meča se nastavio i u drugoj četvrtini. Fenerbahče je ovaj put tražio dubinu u napadima i šutevima iz različitih pozicija crtao liniju oko reketa. U nastavku ovog perioda vratili su se šutu za tri poena koji ih je odlično služio. Barselona je napadala na krilima Rajsa čiji je individualni kvalitet u brzini, prodorima i pravovremenom pasu zadavao ogromne probleme odbrani turskog tima. Fenerbahče je i u ovoj deonici sa nekoliko dobrih odbrana u završnici omogućio sebi prednost od 36:40 na poluvremenu.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

Barselona je u trećoj četvrtini odigrala izuzetno agresivno u odbrani, što je potpuno sputalo napade Fenerbahče. Sa par pogođenih trojki katalonski tim uspeva da preokrene rezultat, ali ni ovaj period ne uspeva da završi u vođstvu. U košarkaški nekvalitetnoj završnici sa puno grešaka Fenerbahče se bolje snašao i poenima sa slobodnih bacanja uspeo da povrati minimalnu prednost od 51:53.

 Fenerbahče je poslednju četvrtinu počeo odličnom odbranom i sa par pogođenih trojki uspeo da poveća razliku. Barselona je odgovorila sredinom ovog perioda pojačavjući agresivnost u odbrani i oslanjajući se u napadu na kreacije odličnog Rajsa. U završnicu se ušlo sa poenom prednosti za Fenerbahče, a poslednji napad Barselone odlučio je meč. Rajs je poklekao pod pritiskom odlične odbrane Fenerbahče, izgubio loptu, koju su igrači turskog tima na odličan način znali da sačuvaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.