Obradović: “Posle utakmice sa Makabijem spavao sam samo sat vremena”

Kako je sleteo na Aerodorm “Nikola Tesla” Željko Obradović izazvao je veliku pažnju medija. Njegov intervju za Blic prenosimo vam u celosti.

Foto: euroleague.net

Crvenu zvezdu očekuje jedan od najtežih mečeva u Evroligi. U goste im dolazi šampion Evrope Fenerbahče. Najuspešniji evropski trener i trener Turskog kluba Željko Obradović podelio je svoje prve utiske nakon sletenja.

“Lepo je što ima ovaj jutarnji let iz Istanbula. Sa dva sata vremenske razlike, već smo ujutru u Beogradu, pre nego što smo poleteli iz Istanbula. Mada je potpuno drugačija priča kada se vraćamo nazad.” 

Juče ste savladali Makabi iz Tel Aviva na domaćem parketu, da li ste uspeli da se naspavate pre dolaska u Beograd?

“Spavao sam oko sat vremena. Posle utakmice smo otišli u hotel na večeru, oko 23.30, mada nemam praksu da vodim igrače u karantin. Dok sam pogledao neke papire, malo spavao i već u 3.30 smo krenuli na aerodrom. Takav je ritam kada je dupli program Evrolige tokom sedmice.”

O utakmici sa Makabijem.

“Na početku utakmice odbrana nije bila na nivou. Sve smo promenili u drugoj četvrtini,  počeli da igramo agresivnije. Ukrali smo nekoliko lopti, trčali više, bolji smo bili i u defanzivi. Tako smo nastavili i u drugom poluvremenu. Makabi ima mnogo individualnog kvaliteta, nekoliko veoma vioskih igrača, igraju izolaciju, a pred meč smo pričali o utakmici koju smo odigrali u Izraelu u prvom kolu. Dobro smo odigrali, sve u svemu.”

Šta očekujte od meča protiv Crvene zvezde?

“Zvezda je kvalitet pokazala ove sezone, posebno u Beogradu, gde ima samo dva poraza. Moramo biti maksimalno skoncentrisani u izvršavanju zadataka i pristupu utakmici. Igrači to znaju, čeka ih kvalitetna ekipa. Treba da poštujemo i sebe i rivala i da odigramo na visokom nivou, da mi svi igrači ostanu zdravi. Moramo da budemo motivisani u svakom meču.” – poručio je Obradović za kraj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.