Nezvanično: Svetislav Pešić novi trener Barselone

Kako prenosi “MundoDeportivo”, Barselona je na korak od imenovanja novog trenera.

Foto: PirotPlus

Svetislav Pešić i Barselona su dogovorili saradnju do kraja tekuće sezone. Ovo će srpskom stručnjaku biti drugi mandat na klupi katalonskog giganta, s obzirom da je ovaj klub predvodio u periodu između 2002. godine i 2004. godine, a 2003. godine je u vitrine Barselone doneo prvu evroligašku titulu pobedivši Beneton rezultatom 76:65 u finalu.

Dobra ponuda i odlični odnosi sa predsednikom Džuzepeom Bertomeuom se navode kao glavni razlozi Pešićevog povratka na klupu Barselone. Katalonci se nalaze na tek trinaestoj poziciji u Evroligi, sa samo 7 pobeda nakon 21. odigranog kola, bez realnih šanse da izbore mesto u plej-ofu najelitnijeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi. Ipak, iskustvo i znanje koje Pešić donosi bi mogli biti od pomoći u borbi za jedan od dva nacionalna trofeja.

U svojoj bogatoj karijeri, Svetislav Pešić je predvodio brojne klubove, a upravo je u Barseloni ostavio najviše traga osvajanjem Evrolige 2003. godine, kao i dve titule u Španskoj ligi sa istim klubom. U Nemačkoj je sa Albom osvojio četiri titule, a bio je šampion te države i sa Bajernom 2014. godine. Sa reprezentacijom Jugoslavije je bio prvak sveta(2002. godine) i prvak Evrope (2001. godina).

Leave a Reply

Your email address will not be published.