Neverovatni Kerol

Real Madrid je savladao Anadolu Efes sa 97:80 i završio regularni deo sezone Evrolige na prvom mestu. Pobednički tim su predvodili Kerol sa 29 poena (7/8 za tri), Drejper sa 16 poena, Dončić sa 8 poena, 6 skokova, 11 asistencija, ali i 5 izgubljenih lopti i Ajon sa 8 poena i 7 skokova. U Efesu su najbolji bili Danston sa 15 poena i 10 skokova, Braun sa 14 poena i 8 skokova, ali i 5 izgubljenih lopti, Ertel sa 13 poena i 6 asistencija, Tomas sa 12 poena i 5 skokova i Hanikat sa 11 poena.

Oba tima su u prvom poluvremenu imala relativno loše procente šuta iz igre, naročito izvan reketa, ali su dobrim ofanzivnim skokokom uspeli da poprave napadački učinak. Rezultatska klackalica u prvoj četvrtini završena je serijom 6:0 Efesa za vođstvo od 16:21. U šuterskom obračunu za tri poena koji se odvijao u prvoj polovini druge četvrtine Real nije uspevao da preokrene. To su uspeli u završnici poluvremena, pa na odmor odlaze sa minimalnom prednošću od 37:36.

Foto: euroleague.net

Vrlo brz tempo utakmice u trećoj četvrtini uz vrlo dobar protok lopte u napadu i bolju realizaciju šuta omogućili su veliki broj poena u ovom periodu. Real je imao u par navrata šansu da se rezultatski odlepi, ali je Efes uvek imao pravi odgovor, pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa rezultatom 62:60. Efes je preuzeo vođstvo na početku poslednje četvrtine, ali je odlični Kerol vezao 5 uzastopnih trojki i rešio utakmicu. Efes nije mogao da prati njegov šuterski ritam u brzom tempu koji je nametnuo Real, pa su u završnici potpuno potonuli.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.