Neki drugi Volters

Poslednjih par utakmica bude nadu da se ipak nije promašilo sa Amerikancem

FOTO:ABA Liga

Crvena Zvezda je prethodne večeri rutinski savladala ekipu Uniksa, a ovosezonsko pojačanje, Nejt Volters, pružio je možda jednu od najboljih partija u crveno belom dresu.

U nekim momentima, delovao je kao neko sasvim drugi, ne onaj Volters koji često ”privatizuje” utakmicu, i izgubi svaki timski protok lopte, večeras je zabeležio 6 asistencija, što je njegov lični rekord ove sezone. Ne može se reći da ne pokazuje određeni napredak u poslednjim utakmicama, probudio je nadu da može biti od bitne pomoći u najvažnijim danima ove sezone.


*statistika je sa utakmica Evrolige

Uz ovo treba dodati da je dve sjajne partije odigrao u februaru, protiv Efesa i CSKA, gde je bio poprilično precizan (8 od 13 za dva poena), imao 7 asistencija, i samo jednu izgubljenu, a provodio je skoro 20 minuta u proseku na parketu.

U ovom delu sezone, gde je većina Zvezdinih startera u malom padu forme, preko je potrebno da ta ”širina klupe” dođe do izražaja, potrebno je da neko od tih igrača počne da igra na ozbiljnom nivou, Volters počinje da pokazuje da ipak nije zalutao ovde, protiv Armanija Olimpijakosa je imao par važnih poteza.

Stefan Jović ima ozbiljnih problema sa leđima, i igra Zvezde često je u rukama Nejta Voltersa, čini se da i on to polako shvata, i pokušava da razigrava ceo tim, a ne samo sebe, umeo je često i da pretrpi kritike nekih saigrača u toku utakmice zbog takvog stila igre. Zbog toga je i doveden, da ”pristojno” zameni Jovića, kad on nije na parketu.

Zvezdu očekuje bitna nedelja, svi su joj potreni, od navijača pa do svih igrača.

Leave a Reply

Your email address will not be published.