Nanali sa penala kaznio promašaj Ljulja

Fenerbahče je u uzbudljivoj utakmici savladao Real Madrid sa 78:77. Najbolji u redovima pobednika bili su Nanali sa 18 poena i 5 skokova, Judo sa 14 poena, 10 skokova i 4 asistencije, Slukas sa 11 poena i 6 asistencija, Veseli sa 11 poena, Dikson sa 10 poena i 6 asistencija i Kalinić sa 10 poena i 7 skokova. U poraženom timu najbolji su bili Rendolf sa 16 poena, Ljulj sa 14 poena i 8 asistencija (0/6 za 3p), Hanter 12 poena i 7 skokova, Ajon 12 poena i 5 skokova, Mačiulis 10 poena i Fernandez 6 poena i 9 asistencija.

Fenerbahče je bolje počeo utakmicu, dobro su se kretali u napadu i stvarali otvorene pozicije za šut spolja koje Real nije uspevao da brani. U drugoj polovini prve četvrtine uspevaju da dodaju poene iz tranzicije i kroz vrlo dobar protok lopte spuste loptu ka unutrašnoj liniji za poene iz reketa. Real se oslonio na brzu igru, sa dosta prodora i pokušaja spolja. Šut ih nije uvek služio, ali su promašaje uspeli da nadoknade ofanzivnim skokom. Fenerbahče je ovaj period završio rezultatom 23:19.

Iako je turski tim bolje počeo i drugu četvrtinu, Real je uspeo da odgovoro vrlo dobrom odbranom reketa i napravi preokret. Španci su odlično koristili otvaranja iz pik end rola Hantera koji je dominirao u reketu. Fenerbahče je u nastvaku igre uspeo da povrati unutrašnju igru i uz povremene pogođene šuteve spolja održavao rezultatsku klackalicu. Nanali je u završnici poluvremena pogodio dalekometnu trojku, ali je vreme već isteklo, pa je Real zadržao minimalnu prednost od 39:40.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

Real je na početku treće četvrtine napravio preokret odličnom odbranom, poenima iz tranzicije i unutrašnje igre. Nakon toga timovi su se smenjivali u mini-serijama, koje je skoro uvek odlučivala bolja odbrana i realizacija iz reketa. Oba tima su slabo šutirala spolja, naročito se oseća problem u Realu, jer je Ljulj promašivao uzastione nerezonske pokušaje. U poslednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 57:57.

Treća četvrtina je izgledala kao festival trojki u kojem se naročito istakao Rendolf, ali se činilo da će utakmicu odlučiti odbrana od unutrašnje igre rivala. Fenerbahče je prednjačio u tom segmentu igre, ali je Real u nastavku odgovorio istom merom. Tehničke greške Slukasa, posle koje je napustio igru i Rendolfa nisu bitnije uticale na promenu rezultata. U završnicu se ušlo sa nerešenim rezultatom, Ljulj je promašio šut za dva i pobedu, a Kerol faulirao Nanalija, koji je uhvatio odbitak. Nanali je pogodio prvo i namerno promašio drugo slobodno bacanje, a Kerol nije uspeo za nešto više od sekunde da pogodi trojku sa velike udaljenosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.