Najtrofejniji trener o svojim počecima

Trener Fenerbahčea Željko Obradović u tekstu za sajt Evrolige ističe da je za trenera izuzetno važno da se prilagodi kvalitetima svojih igrača.

mondo.rs

“Kada razmišljam o ovih 25 godina u trenerskom poslu, sigurno sam na drugom nivou nego 1992. godine kada sam prvi put postao evropski šampion sa Partizanom. Naravno, sećam se svega iz tih dana, to je moj život. I naravno, 25 godina je dug period i mnogo toga se promenilo od tada“, počinje Obradović i objašnjava:

“Sećam se svoja prva tri meseca kao trener, jedva sam spavao jer sam uvek mislio o pitanjima koje će igrači postaviti za svaku moju vežbu i o tome kako moram da imam spremne odgovore. Verujem da je autoritet znanja jedini koji postoji za trenera, a i u životu generalno. Naravno, trening i iskustvo koje sam stekao tokom godina učinilo su mi takve stvari lakšim, ali konstantno usavršavanje ključno je za trenera. Trudim se da svakog dana naučim i primenim nešto novo. Razgovaram mnogo sa drugim trenerima, ostajem informisan, pogotovo što je sa internetom sve postalo dostupno. Takođe, razgovaram sa svojim igračima, oni mi daju dobre ideje i od njih sam mnogo naučio“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.