Milutinov “zakucao” Baskoniju

U Heraklion Areni na Kritu, sastale su se ekipe Olimpijakosa i Saski Baskonije u okviru prvog kola košarkaške Evrolige. Od samog starta je grčki predstavnik nametnuo svoj tempo i na kraju zasluženo slavio rezultatom 75:64 (16:12, 25:21, 19:16, 15:15).

euroleague.net

Baskonija je novu sezonu u Evroligi počela izgubljenom loptom, nakon koje je Milutinov izvukao prekršaj, a prve poene za Olimpijakos u novoj sezoni je postigao Jorgos Printezis. Potom je usledila serija španskog tima, pa nakon rezultatske klackalice na krilima sjajnih Milutinova i Agravanisa dobijaju prvi kvartal.
U drugoj četvrtini, domaći tim je igrao znatno bolje, a počeli su trojkom Vasilisa Toliopulosa. Nastavili su izabranici Janisa Sfairopulosa da melju i za tren oka je razlika postala dvocifrena, da bi nakon trojke Strelnieksa bilo maksimalnih plus 13. Baš tada Baskonija počinje da se budi i nošena Tokom Šengelijom smanjuje razliku, pa se onda priključio i Grejndžer da bi se na poluvreme otišlo sa zaostatkom od “samo” osam poena razlike.
U prvoj polovini trećeg dela se ništa nije promenilo, pošto je rezultat bio 10:10, bilo je kao da se taj period nije ni odigrao, a onda su usledile neke jeftine greške Diopa, koji je napravio tri lične greške za kratak period i Pablo Pridjoni ga je poslao na klupu, a Poirije pogadja svoju prvu trojku i ponovo je razlika bila jednocifrena. Medjutim, nije se to previše zadržalo pa je Olimpijakos sa prednošću od 11 poena završio treću četvrtinu.
Uspela je Baskonija na početku poslednje deonice da pridje na svega šest poena zaostatka, ponovo su zasluge pripale Šengeliji, ali ih je ovog puta podelio sa Timom i Fohtmanom. Olimpijakos je pritegao odbranu, napravio seriju 8:0 pa je Pridjoni bio primoran da to seče tajm-autom. I minuta dogovora je razlika Olimpijakosa rasla, pa je već na 5 minuta do kraja utakmice znalo da se Baskonija neće rezultatski vraćati u ovaj meč.

Olimpijakos: Meklin 2, Toliopulos 3, Papapetru 2, Agravanis 13, Milutinov 9, Strelnieks 8, Tili, Printezis 17, Papanikolau 11, Mancaris 2, Bogris, Tompson 8.

Baskonija: Vildosa, Tima 3, Fohtman 11, Marselinjo Uertas 10, Džening 5, Diop 7, Grejndžer 12, Poirije 3, Šengelija 13, Delfino.

Leave a Reply

Your email address will not be published.