Manekeni skrojili pobedu iz triler završnice

Darušafaka je poražena od EA7 Olimpije Milano sa 80:81. Najbolji u redovima pobednika bili su Mačvan sa 19 poena i 6 skokova, MekLin sa 11 poena i 8 skokova, Kalnietis sa 11 i Đentile sa 10 poena. Na drugoj strani odlični su bili Morman sa 20 poena i 5 skokova, Vonamejker sa 16 poena i 6 asistencija, Anderson sa 14 i Vilbekin sa 13 poena i 6 asistencija. 

Milano je odlično otvorio utakmicu. Iskoristili su nepovezanost u napadu u redovima Darušafake i napravili prednost. Milano je igrao vrlo raznovrsno u napadu, pogađajući iz svih pozicija. Svaki napad je bio obeležen nekim od pametnih rešenja Mačvana. Darušafaka se vratila u igru posle tajm-auta, prvenstveno odličnom igrom u odbrani. Samopouzdanje se prenelo i na napad pa su sa nekoliko pogođenih trojki preokrenuli rezultat. Milano u završnici prve četvrtine uspeva da povrati minimalnu prednost (23:24) ispravljajući nešto slabiju realizaciju dobrim ofanzivnim skokom.

Milano je u drugoj četvrtini konstantno bio u prednosti. Počeli su odličnom odbranom koja im je omogućila lake poene iz tranzicije i povećanje prednosti. Sredinom ovog perioda oslanjali su se na šuteve sa polu-distance i spuštanje lopte ka visokim igračima u reketu čiji su poeni održavali razliku. U završnici je odbrana Darušafake odradila dobar posao i uspela da zaustavi napadačku realizaciju Milana. Darušafaka je većim delom ovog perioda imala problema sa organizacijom napada i šutem za tri poena. Poeni iz prodora odličnog Klajbrna su ih održavali u igri, a kada su mu se priključili i ostali saigrači razlika je smanjena na 41:46.

Foto: http://www.court-side.com/

Foto: http://www.court-side.com/

Treću četvrtina se igrala u vrlo visokom tempu. Igrači su leteli sa jedne na drugu stranu terena pokušavajući da kazne protivnika brzim poenima iz tranzicije. U ovakvom stilu igre očekivano je bilo videti puno grešaka i promašaja. Sve to je bilo samo uvod za sjajni trojkaški obračun u završnici ovog perioda. Darušafaka je bila preciznija, pa je uspela da smanji prednost na 58:60.

Darušafaka je u poslednju četvrtinu ušla sa strategijom da zadrži brz ritam igre i rafalnom paljbom sa distance napravi preokret. Milano je želeo da uspori igru, produži napade, spusti mirno loptu u reket, a onda pronađe poziciju za otvorene šuteve bilo spolja, bilo unutra. Darušafaka je bila u konstantnom zaostatku sve do završnice četvrtine, kada njeni igrači uspevaju da iznerviraju Mačvana koji im ličnom i tehničkom greškom u istom napadu poklanja prednost. Milano je uspeo da odigra odličnu odbranu u završnici, pogodi bitnu trojku i uhvati sve odlučujuće odbitke i napravi poslednji, pobednički, preokret u ovom meču.

Leave a Reply

Your email address will not be published.