Makabi slavio u Kazanju

Na otvaranju osmog kola Evrolige, Makabi je ostvario značajnu pobedu na gostovanju kod Uniksa, konačan rezultat je bio 73:74(17:25, 21:16, 16:20, 19:13)

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Makabi je mnogo bolje otvorio utakmicu, već u prvoj četvrtini su imali maksimalnih +13 (12:25) a prvi period igre završen je rezultatom 17:25. Uniks je uspeo u nastavku da stabilizuje svoju igru, pre svega u odbrani, pa su u jednom momentu i poravnali na 35:35. Usledila je serija gostiju od 6:0 da bi trojkom Kostasa Kajmakoglua uz zvuk sirene domaćin smanjio na 38:41, rezultat sa kojim se otišlo na veliki odmor.

U trećoj četvrtini se igralo “koš za koš”, ali serijom 6:0 u finišu ove deonice, Makabi je uspeo, za trenutak, opet da se odvoji, pa je pre početka poslednjeg kvartala na semaforu stajao rezultat 54:61. Uniks je na startu četvrte četvrtine konačno pronašao svoju igru, Lengford je pogodio tri puta za dva poena, Pavel Antipov je dodao pet poena za preokret i prvo vođstvo domaćina na utakmici, 65:63. Nakon promašaja Ohajona, Antipov je u sledećem napadu upisao još dva poena i tada se činilo da bi domaćin ipak mogao da slavi ali Makabi je na kraju imao zadnju reč. Di-Džej Sili i već pomenuti Ohajon su pogodili trojke a onda je i Soni Vims sa svoja četiri poena mnogo doprineo za prednost 69:73 na 40 sekundi do kraja susreta. Nakon toga su po jedno bacanje pogodili Voronov za domaćina a Sili za gosta da bi Kit Lengford trojkom u poslednjoj sekundi samo ublažio poraz za konačnih 73:74.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Devin Smit sa 16 poena, 12 je dodao Kolton Ajverson a jedan manje Di-Džej Sili. Kod poraženih, standardno najbolji je bio Kit Lengford sa 22 poena a dvocifreni su još bili Pavel Antipov sa 12 odnosno Marko Banić sa 10 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.