Makabi slavio na teškom gostovanju u Moskvi

U Podmoskovlju, snage su odmerile ekipe Himkija i Makabija. Nakon utakmice sa dosta preokreta, slavio je gostujući sastav, rezultatom 69:77 (19:28, 20:14, 16:20, 14:15) a duel je obeležila “rafalna paljba” Pjera Džeksona i Alekseja Šveda, koji su utakmicu završili sa 19 odnosno 21 poenom.

euroleague.net

Makabi bolje otvara susret I nakon pet minuta i maksimalne eksploatacije gresaka Himkija u reziji Pjera Dzeksona, gosti dolaze do prednosti 17:8, sto je nateralo Nevena Spahiju da zatrazi tajm aut. Nakon minuta dogovora nije bilo bolje, a nakon ali upa na relaciji Dibartolomeo – Aleks Tajus Makabi dolazi do plus 11, a do kraja deonice razlika je iznosila devet poena, a Vjalcev je samo stotinku kasnije izbacio loptu pa prednost nije smanjena. Prva polovina drugog kvartala je prošla sa samo deset postignutih poena, a onda na krilima Alekseja Šveda domaći sastav uspeva da smanji razliku na samo jedan posed, kada je na semaforu pisalo 42:39.
Drugo poluvreme počinjemo poenima Šveda, pa je Himki nakon dužeg vremena prišao na zaostatak od samo pola koša, a sredinom deonice uspeo i da povede. Medjutim, uspeva sjajni Makabi ponovo da dodje prednosti, a malo i da se odlepi, jer je na tri minuta pre kraja četvrtine bilo 57:50 u korist gostujućeg sastava.
Ponovo domaći sastav startuje dobro, ovoga puta mini serijom 6:1 i neizvesnost je još jednom prisutna, ali je Makabi nekako uvek uspevao da “drži glavu iznad vode”. Tomas Robinson se svojski potrudio da Himki održi u igri, pa je svojim ukupno sedamnaestim poenom ponovo smanjio razliku na jedan, 68:67. Noris Kol i Pjer Džekson pokazuju zbog čega pune novinske strane i ponovo odlepljuju Makabi na dva poseda. Ovo je bio sasvim dovoljan vetar u ledja da se osvoje bodovi na strani, pa je Makabi savladao Himki rezultatom 77:69. Švedov 21 poen uz šut iz igre 8/12, nije bio dovoljan za nešto više od utešne nagrade, a pored njega, dvocifreni su bili još Tomas Robinson i Džejms Anderson.
U pobedničkom sastavu, najefikasniji je bio Pjer Džekson sa 19 poena, pratili su ga Majkl Rol sa 14, ali i Noris Kol i Džona Bolden sa po 10 postignutih poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.