Makabi osvojio Atinu

Olimpijakos je poražen sa 73:80 od Makabija. Najbolji u redovima pobednika bili su Sili sa 19 poena, Ajverson sa 14 poena i 8 skokova, Vims sa 12 poena, 5 skokova, 6 asistencija, ali 6 izgubljenih lopti, Gaudlok sa 12 poena i Smit sa po 10 poena i skokova. Najbolji u Olimpijakosu bili su Lodžeski sa 15, Spanulis sa 14 i Grin sa 10 poena.

Makabi je utakmicu otvorio odličnim šutem iz igre. Individualne akcije igrača Makabija završavali bi se poenima iz šuta sa distance i polu-distance. Olimpijakos nije mogao da pogodi trojku i prvoj četvrtini, pa su počeli da zaostaju za izraelskim timom. Pirejci su najveći broj poena postigli iz reketa, dobro razvijajući unutrašnju igru. Kada je Cirbes napravio nekoliko uzastopnih grešaka na niskom postu, prednost Makabija se istopila na 20:24.

Pokušaji Makabija da razviju unutrašnju igru u drugoj četvrtini završavali su se povremenim uspehom, pa je većina poena ponovo došla iz šuta spolja. Olimpijakos u ovom periodu imao problema da spusti loptu u reket, ali se u nastavku vraćaju na nivo iz prve četvrtine. Crveno-beli su pogodili i prve trojke u ovom periodu, ali je realizacija šuta spolja bila nedovoljno dobra da se obori prednost izraelskog tima. Na odmor se otišlo sa rezultatom 37:44.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

Olimpijakos je skoro 4 minuta u trećoj četvrtini bio bez sampouzdanja, igre i poena. Makabi je nastavio da u svom stilu iz individualnih akcija silovito povećava prednost postižući poene iz prodora, šuta sa distance i polu-distance. Olimpijakos se povratio u završnici ovog perioda, ali to nije bilo dovoljno da se zaostatak spusti više od 49:65.

Veći deo poslednje četvrtine obeležila je vrlo loša šuterska predstava oba tima. Olimpijakos je uz veliku energiju i povraćeno sampouzdanje uspeo da ublaži zaostatak,  ali je Makabi znao poenima iz prodora sačuva pobedu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.