Makabi kroz statistiku

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva večeras igraju protiv Crvene Zvezde u Beogradu. Individualni kvaliteti igrača koji nastupaju za “Ponos Izraela” su veoma visoki, ali Makabi ove sezone ne izgleda dobro na parketu…

Trener Erez Edelstajn je dobio otkaz posle nekoliko sramotnih partija “žutih”, a naslednik Remi Hadar je priredio još više loših mečeva od svog prethodnika. Za sad je Hadar i dalje na funkciji prvog trenera, ali izvori portala Double-Double iz Izraela navode da je samo pitanje utakmice kada će biti smenjen.

euroleague.net

euroleague.net

Makabi je šesti tim Evrolige po efikasnosti sa 81.45 poena po utakmici, uz odličnih 54.63% uspešnosti za 2 poena, i solidnih 37.61% za 3 poena. Sa linije za slobodna bacanja, Makabi ima uspešnost od 74.41% a igrači ovog sastava su vrlo sposobni da iznuđuju prekršaje i slobodna bacanja, pa su po tom segmentu 4. u Evroligi.

Skakački, Makabi ne izgleda dobro i beleži tek 33.73 skoka po meču, a često deluju energetski ispražnjeno i zbunjeno u zadacima koje su u obavezi da urade na parketu. To se najviše vidi u odbrani, ali ništa manje ni u organizaciji napada, kada su neki igrači samo nemi posmatrači akcija.

Odnos asistencija i izgubljenih lopti za ovaj tim je 17.82/14.27, a upravo su lideri Evrolige u broju izgubljenih lopti. Čitava defanziva Makabija izgleda malokrvno, pa tako i ne čudi broj ukradenih lopti koji je dovoljan za tek 8. mesto u Evroligi. Njihova defanziva dopušta preko 82 poena po utakmici, i to je jedan od slabijih rezultata (11. mesto u EL).

Individualno su u pitanju košarkaši sa izgrađenim imenom u Evropi, na najvišem nivou. Ovog leta je Makabi uložio puno novca u izgradnju ovog sastava, a za sada im se većina nije vratila.

U sastavu su sjajni Gaudlok, Rad, Vims, Aleksander, Ajverson, kao i dobro poznata lica Maik Cirbes, Gal Mekel i Di Džej Sili…

Leave a Reply

Your email address will not be published.