Makabi do pobjede u Kaunasu!

Ekipa Makabija zabilježila je drugu pobjedu za redom pod novim trenerom, ovaj put protiv Žalgirisa u gostima rezultatom 74:87 (16:21, 16:22, 25:21, 17:23).”Ponos Izraela” dolazi na skor 2-2 dok je Žalgiris upisao drugi poraz za redom i ide na 1-3.

makabi pao

Domaći su bolje otvorili utakmicu serijom 6:2, ali se ekipa Makabija brzo konsolidovala i na krilima noćas raspoloženog Devina Smitha, preuzela vođstvo do kraja četvrtine koje do kraja nije ispuštala. Žalgiris nije uspio da velikom aktivnošču na ofanzivnom skoku anulira noćas loš šut za 3 poena od kojih su dosta njih bili otvoreni. Pokušali su domaći u više navrata da se vrate ali je ekipa iz Izraela uvijek imala spreman odgovor na to. Makabi je uspjevao da nađe kvalitetne opcije u napadu usled prilagođavanja trenera Jasikevicijusa u odbrani i umjeli da iskontrolisu igrače Žalgirisa u napadu, uprkos činjenici da su dopustili čak 17 ofanzivnih skokova.

Najefikasniji noćas u ekipi Makabija noćas je bio Andrew Goudelock sa 18 poena ali i 5 izgubljenih lopti i noćas sjajni u oba smjera, Devin Smith sa 17 poena.Kod domaćih istakao se Lukaš Lekavicius sa 16 poena, dok je Kevin Pangos najavio nešto bolju formu u nastavku sa 11 poena.U narednom kolu Makabi dočekuje Barselonu dok Žalgiris dočekuje Darušafaku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.