Maestralni Šved vodio Himki do pobjede

Igrači Himkija su konačno pobijedili ekipu CSKA i tako smanjili ukupni rezultat u seriji na 2:1.

Photo: euroleague.net

U prvoj četvrini je dosta vremena bilo bez koša, prvi koš je postignut tek poslije skoro 2 minuta igre. Ipak do kraja četvrtine su timovi pronašli svoj ritam i prvi period utakmice je pripao ekipi Himkija koji su vodili rezultatom 17:15.

Dobru igru u prvom periodu su krunisali u prva 3 i po minuta kada su napravili seriju 10:2 i poveli dvocifrenom razlikom. Na 2 minuta do poluvremena, CSKA je uspio čak i da izjednači ali je Himki na odmor otišao sa 2 poena viška.

Treći period je, čini se bio momenat kada će CSKA prelomiti ali Himki nije dozvoljavao, iako su gubili sve do kraja četvrtine, uspjeli su da preokrenu i na kraju ostanu u vođstvu 60:57

Četvrta četvrtina je bila puna naboja, Himki je vodio skoro čitavo vrijeme i držao CSKA na distanci, Moskovljani su imali priliku da priđu ali je to propustio Rodrigez promašenom trojkom što je kaznio maestralni Šved i stavio tačku na utakmicu. Na kraju, 79:73 za Himki.

Najefikasniji u ekipi domaćina bio je Šved sa 27 poena, pratio ga je Gil sa 22 a još 8 je dodao Tomas Robinson.

U ekipi CSKA najbolji je bio Kori Higins, ubacio je 26 poena, 16 je dodao Otelo Hanter a 15 poena je ubacio Serhio Rodrigez.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.