Lokomotiva lako pobedila Crvenu Zvezdu

Košarkaši Lokomotive Kuban odbranili su drugo mesto u grupi pobedom nad Crvenom Zvezdom rezultatom 86-62.

Obe ekipe imale su problema u pripremi ovog meča. Lokomotiva je imala skraćen roster usled povreda, dok je Crvena Zvezda odigrala nekoliko važnih utakmica u kontinuitetu, što je rezultiralo velikim umorom.

Bez obzira na izneto, utakmica u Krasnodaru je imala dobar tempo, ali ritam je daleko više odgovarao domaćinu koji je svaku od četvrtina rešio u svoju korist i na kraju zasluženo slavio ubedljivu pobedu.

Photo: euroleague.net

Photo: euroleague.net

Ekipi trenera Barcokasa put ka pobedi popločao je dobar šut za 3 poena (10/25), ali i dobar protok lopte koji je rezultirao otvorenim pogledima ka košu. Suprotno, Crvena Zvezda nije uspela da nametne igru sa poštovanjem svakog poseda, pa je susret završila sa čak 22 izgubljene lopte.

Sa takvim statističkim parametrima, uz pomenuti umor, ekipa trenera Radonjića nije mogla ni pomisliti na egal utakmicu, ali pravi izazovi tek slede u Beogradu i Zagrebu, gde je potrebno ostvariti najmanje jednu pobedu za siguran plasmanu TOP 8 fazu Evrolige.

Najefikasniji u večerašnjoj pobedi, u dresu Lokosa, bili su Rendolf i Singlton sa po 17 poena, a dobar je bio i Dilejni sa 12 poena i 9 asistencija.

U sastavu iz Beograda najbolji su bili Gudurić sa 13 i Kinzi sa 10 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.