Ljulj nadigrao Darušafaku

Real Madrid je savladao Darušafaku sa 83:75 u prvoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa. Pobednički tim je predvodio Ljulj sa 23 poena i 6 asistencija, Ajon sa 14 poena, Rendolf sa 9 poena i 7 skokova i Hanter sa 9 skokova. U Darušafaki su se istakli Vonamejker sa 21 poenom, Klajburn sa 15, Harangodi sa 11 i Anderson i Vilbekin sa po 8 poena.

Darušafaka je od početka utakmice bila u vođstvo. Real je je pratio sve do završnice prve četvrtjne kada se turski tim odvojio na 18:24. Iako su vrlo dobro kontrolisali loptu domaćini su se ograničili na unutrašnju igru koja je dalapolovičan rezultat. S druge strane Darušafaka je bila ubojita u šutu spolja i promašaje ispravljala ofanzivnim skokovima. Anderson je na početku druge četvrtine podigao Darušafaku na +12. Usledio je snažan odgovor Reala. Madriđani su podigli agresivnost u odbrani, oborili procente šuta rivala i sveli ih na samo 7 postignutih poena. S druge strane odlično su koristili greške rivala, počeli da im pariraju u skoku i razvili raznovrsniju igru. Sa dve uzastopne trojke Ljulja u završnici poluvremena spustio zaostatak na 35:36.

Foto: euroleague.net

Real je preokrenuo rezultat u trećoj četvrtini zahvaljujući dobroj igri u defanzivi i odličnoj saradnji spoljne linije sa Ajonom u napadu, kao i individualnoj roli Rendolfa u završnici ovog perioda. Darušafaka nije mogla da uhvati konstantnost u napadu, imali su dobru seriju sredinom treće četvrtine, kada su disali za vratom Realu, ali je to bilo kratkog daha. U poslednji period se ušlo sa rezultatom 61:53. Real je nastavio u istom ritmu i u poslednjoj četvrtini i blago povećao prednost, međutim Darušafaka je odgovorila čvrstom odbrano i počela da ostvaruje prednost u napadu kroz igru 1 na 1 koristeći individualni kvalitet. Turski tim je uspeo da unese neizvesnost utakmicu, ali je kralj završnica Ljulj uspeo da je u smiraj utakmice neutrališe. Ključni momenta utakmice je bio ofanzivni skok Fernandeza posle koga je Ljulj pogodi težak skok šut za 81:75.

Leave a Reply

Your email address will not be published.