Lengford srušio Zvezdu u neizvesnom meču

Uniks iz Kazanja je savladao Crvenu Zvezdu sa 65:62. Najbolji u pobedničkom timu bili su Lengford sa 23 poena i 5 skokova, Vilijams sa 10 poena, 9 skokova i 4 blokade i Banić sa 10 poena i 5 skokova. Najbolji u Zvezdi bili su Volters sa 11 poena, Kuzimić sa 10 poena i 9 skokova i Mitrović sa 9 poena i 7 skokova.

Timovi su se nekoliko puya smenjivali u vođstvu da bi se na kraju prva četvrtina završila rezultatom 17:17. Crveno-beli su na početku pogodili dve trojke, a kasnije igru bazirali na igri iz pik end rola. Probleme su imali sa par izgubljenih lopti i blokada pod košem. Uniks je dobar deo poena postigli sa slobodnih bacanja. Ruski tim je imao problema sa šutem iz igre, naročito sa distance, dok su iz reketa bili uspešniji.

U drugoj četvrtini oba tima su tražila šansu da prebace fokus igre u reket kroz igru iz pik end rola. Problemi Uniksa sa realizacijom šuta iz igre su se nastavili, čak i pogoršali. Zvezda nije blistala, ali je bila sigurnija od ruskog tima. Sa po jednom trojkom na početku i kraju ovog perioda crveno-beli su napravili prednost i na odmor otišli sa rezultatom 27:32.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

 

Zvezda je uspela na početku treće četvrtine da podigne prednost na +10, ali se Uniks do kraja ovog perioda potpuno vratio i smanjio zaostatak na 41:43. Crveno-beli su pogodili dve trojke i par poena iz reketa, ali su u nastavku potpuno stali. Izgubljene lopte i promašaji za dva i tri poena koštali su ih gubitka visoke prednosti. Uniks je očajno šutirao za tri poena, ali su uspeli da se vrate u igru poenima sa slobodnih bacanja iz tranzicije i reketa.

Crvena Zvezdase dobrim šutem spolja ponovo rezultatski odlepila na početku poslednje četvrtine. Taman kada je delovalo da će crveno-beli prelomiti utakmici, Uniks se vratio snažnom odbranom i poenima iz tranzicije kaznio Zvezdine greške i promašaje. U neizvesnoj penal završnici Lengford pogađa trojku za 63:62,  Dženkins u poslednjoj sekundi promašuje težak šut za pobedu, a Simonović pravi faul nad Banićem koji je uhvatio odbitak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.