Laboral Kuća rezervisala mesto za Berlin

PAO je kroz veći deo utakmice bio u ulozi tima koji juri rezultat, sve dok igrači Laborala nisu ušli u odličnu šutersku seriju za tri poena u poslednjoj četvrtini i tako definitivno rešili pobednika ove serije. Baskijci su slavili rezultatom 75:84, zahvaljujući odličnoj partiji Adamsa sa 24 i Džejmsa sa 2o poena. Pratili su ih Bertans sa 13 i Burusis sa 9 poena i 6 asistencija. U PAO-u su najbolji bili Raduljica sa 13 poena i 8 skokova, Vilijams sa 11 poena i 7 skokova,Janković sa 10 poena i 6 skokova i Gist sa 11 poena.

PAO je bolje otvorio utakmicu, ali je Laboral brzo uhvatio priključak i smanjio razliku na 11:10 na TV tajm-autu. Ovaj period je obeležio brz tempo igre sa puno poena iz prodora i tranzicije, ali i promašenih zicera. Trojka Jankovića je bila jedna od retkih poena stečenih izvan reketa. U nastavku prve četvrtina tempo igre je usporen, obe ekipe razvile su unutrašnju igru koristeći u dosta akcija pik end rol i spuštanje lopte na niski post. Slab šut za tri poena obe strane su pokušale da nadoknade ofanzivnim skokom. Pogodkom Bertansa za tri poena Laboral je napravio prednost na kraju prve četvrtine od 17-20.

Druga četvrtina je počela dobro za grčku ekipu, koja je uspela da u potunosti dominira u svom i protivničkom reketu, ali su sa vezanim greškama u napadu dozvolili Laboralu da se odvoji na 28:35. Baskijci su se preorjentisali na šuteve spolja i pogođenim trojkama naterali Đorđevića da zatraži tajm-aut. PAO je imao u prvom poluvremenu veliki problem sa faulovima i tako omogućio Laboralu veliki broj poena sa slobodnih bacanja. Uz to nisu uspeli da pokriju šut za tri poena Laborala, koji su srećom po njih Baskijci u drugoj polovini druge četvrtine uglavnom promašivali. Ono o čemu je PAO bio dobar bila je igra u reketu u napadu. Uz to su uspeli da prodaju Laborala nekoliko pasova iza leđa odbrane. Sve ovo je rezultovalo da grčka ekipa ode na odmor sa zaostatkom od 37:42.

Foto: twitter.com/Baskonia

Foto: twitter.com/Baskonia

Baskijci su drugo poluvreme sa promašenim šutevima spolja, ali kako je vreme prolazilo uspeli su da se koliko toliko poprave. PAO je zahvaljujući dobrim individualnim rolama Jankovića i Vilijams spustio razliku na 48:50. U nastavku igre nastavljaju se problemi za šut Laborala, dok je PAO vezao dve trojke, pa je Perasović pri rezultatu 53:52 morao da zatraži tajm-aut. Završnicu treće četvrtine više su obeležile dobre odbrane nego uspešni napadi. Laboral je sa 4 poena osvojena pod košem vratio prednost na 55:56.

Početak četvrte ličio je na kraj treće četvrte, samo su uloge bile obrnute, ali je Adams sa 6 vezanih poena iz pogođene trojke i prodora podigao prednost na 59:64 i zakazao tajm-aut Đorđevića. Adams je nastavio da teroriše koš PAO-a i posle tajm-auta. Na uspešne minute Laborala u šutu za tri poena, PAO je odgovorio varijacijama poena iz reketa i pogođenom trojkom Gista. Pri rezultatu 68:72 Perasović je presekao igru tajm-autom. Sa dobrom odbranom i dve nove pogođene trojke njegov tim je ponovo podigao prednost na 68:78. Baskijci su u završnici utakmice servirali još dve trojke i tako obesmislili svaki pokušaj grčke ekipe da izbegne poraz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.