Kuzmić spasio Zvezdu

EA7 Olimpija Milano je poražena od Crvene Zvezde sa 71:78. Najbolji u pobedničkom sastavu bili su Kuzmić sa 15 poena i 7 skokova, Simonović sa 13 poena, Gudurić sa 12 poena i 5 asistencija i Dženkins sa 11 poena. U Milanu su najbolji bili Hikman sa 14 poena, ali i 6 izgubljenih lopti, Sanders sa 12 i Paskolo sa 11 poena i 7 skokova. Mačvan je postigao 8 poena, a Raduljica 4 poena.

Milano je u prvoj četvrtini izgledao slabo i u odbrani i u napadu. Crvena Zvezda je odigrala kvalitetnu odbranu, a uzastopni poeni Dženkinsa pokrenuli su seriju koja je završena prednošću od 10:25 na kraju ovog perioda. U drugoj četvrtini igralo se koš za koš. Milano je u jednom trenutku pojačao odbranu kaznio greške Zvezde lakim poenima i približio se na -9. Crveno-beli su se na vreme probudili i poenima Kuzmića vratili prednost na 31:43.

Foto: euroleague.net

Zvezda je u trećoj četvrtini imala probleme sa organizacijom napada. Milano je to kaznio poenima iz reketa i spustio se na -7, ali im je nedostajalo još napadačkog arsenala za preokret. Bjelica je vezao 5 poena u završnici ovog perioda i omogućio prednost od 50:60 pred poslednju četvrtinu. Igra Zvezde u napadu se raspala na početku poslednje četvrtine, što je Milano iskoristio i serijom 10:0 izjednačio rezultat. Na scenu je stupio večeras odlični Kuzmić koji je samostalno vodio seriju Zvezde, dok su se ređale greške i promašaji Milana. Tačku na i je pogođenom trojkom stavio Simonović, Zvezda je otišla na +11, a Milano izgubio šansu za preokret.

Leave a Reply

Your email address will not be published.