Kuzmić: Ostalo je još da sa Srbijom pozlatim srebro i mogu da “okačim kopačke o klin”

Centar Real Madrida i reprezentacije Srbije govorio u intervjuu za ‘Večernje Novosti’ o protekloj sezoni.

Foto: Srbija Danas

Momak rođen u Doboju jedan je od retkih igrača koji su uspeli da osvoje i NBA titulu i Evroligu, iako nije imao veliki doprinos. Ostalo mu je još zlato sa reprezentacijom Srbije.

“Neverovatno. Svi mi iz Evrope maštamo da osvojimo tri velika trofeja: Evroligu, NBA i zlato sa reprezentacijom. Eto, ja sad imam dva, ostalo je još da sa Srbijom pozlatim srebro i mogu da “okačim kopačke o klin. Nažalost, zbog oporavka od povrede nisam mogao da igram na fajnal-foru u Beogradu, ali sam presrećan sam što sam deo fenomenalnog tima.”

Istakao je velike zdravstvene probleme sa kojima se njegova ekipa suočila tokom sezone.

“Ljulj je dugo bio van terena, potom sam se ja povredio, pa Ajon, Rendolf… Uspeli smo sve to da izdržimo. Naravno, značajne zasluge ima i klub, fantastična organizacija, neću preterati ako kažem da je najbolja u Evropi. Upravo je to zajedništvo pomoglo da dođemo do cilja.”

Kao veoma bitan faktor u osvajanju titule u Evroligi je svakako trener Reala Pablo Laso koji ima značajno drugačiji pristup svom poslu od većine stručnjaka sa ovih prostora.

“Sećam se našeg prvog razgovora kada je izrazio želju da dođem u Madrid. Podsetio me je na Sašu Đorđevića. Ima sjajan odnos sa igračima, na terenu i van njega. Razume igrače i uživa ogromno poštovanje svakog od nas. Nema previsokih tonova, ima neki svoj stil. Ako pročitate sve izjave pre i posle utakmica, nikad nije tražio izgovor u našim povredama, uvek je potpuno posvećen košarci, terenu. Zaslužio je sve uspehe.”

Kao ključni trenutak na putu ka Beogradu Kuzmić ističe ubedljiv poraz od Panatenaikosa u prvoj utakmici četvrtfinala.

“Ta utakmica je došla kao otrežnjenje. Bila je prelomna za našu sezonu u Evroligi. Znali smo da ćemo, ako izgubimo drugu u Atini, teško doći do Beograda. Odigrali smo odlično.”

Naravno, nemoguće je ne govoriti o neverovatnom Luki Dončiću.

“Šta da kažem o Luki, a da ne ponovim već rečeno. Fantastičan igrač, momak takođe. Impresivno je kako nosi sav taj pritisak, a tek mu je 19 godina. Veče pre finala dobija nagradu MVP sezone i onda sa svim tim teretom odigra odlično. To mogu samo veliki.”

Ako sve bude išlo po planu, Dončić će sledeće sezone nositi dres jednog NBA tima. Ognjen veruje da prazninu koja će nastati njegovim odlaskom može da iskoristi momak sa ovih prostora, Dino Radončić.

“Takođe sjajan dečko. Da ne poseduje veliki talenat sigurno ne bi bio u Realu. Izuzetno je posvećen košarci, vredan. Ne sumnjam će i on iskoristiti šansu i da ćemo zajedno, od jeseni, u nove pobedničke pohode.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.