“Kruna” neoštećena u Milanu

Real Madrid je slavio na gostovanju EA7 Olimpiji Milano sa 90:101. Najbolji u pobedničkom timu bili su Rendolf sa 20 poena i 14 skokova, Hanter sa 18 poena i 5 skokova, Ljulj sa 18 poena i 6 asistencija, Fernandez sa 13 poena i 5 skokova i Kerol sa 11 poena i 4 skoka. U poraženoj ekipi najbolji su bili Hikman sa 19 poena i 5 asistencija, Senders sa 16 poena i 6 skokova, Simon sa 13 poena i 6 asistencija i MekLin sa 11 poena i 4 skoka. Naši Mačvan i Raduljica su postigli po 7 poena.

Real je odigrao je imao odličan učinak u napadu u prvoj četvrtini. Trudili su se da brzo prenesu loptu iz odbrane u napad i traže nebranjene šuteve za tri poena kojima su pravili razliku. Razvučena odbrana Milana kasnije gubi i borbu u reketu. Milano je imao nešto slabiji učinal za tri poena, pa su poene tražili kroz prodore, igru iz pik end rola i sa niskog posta. Nekoliko grešaka koštalo ih je zaostatka od 20:26.

Iako je Milano napravio odličan pritisak na spoljnu liniju Reala na početku druge četvrtine Kerol je sa dve pogođene trojke pri izlasku iz blokova ponovo najavio odličan napadački učinak. Real je brzo prebacio fokus u reket gde su njegovi centri često ostajali sami i lako zakucavali. U nastavku sa izuzetkom same završnice prvog poluvremena odbrana Milana se raspala. Italijanski tim je imao poteškoća i u napadu. Iako su uspevali da dođu do poena iz tranzije i iz reketa ponovo su napravili previše grešaka, pa je zaostatak mogao biti i veći od 41:52.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

Milano je uspeo da izjednači agresivnost u odbrani sa Realovom u trećoj četvrtini, pa je ovaj put bilo mnogo više slobodnih bacanja na obe strane. Fokus igre se pomerio u reket, igrači iz spoljne linije su se spuštali u prodore ili šutirali sa kraćih udaljenosti, dok su unutrašnje linije vodile veliku borbu na granici faula pod obručima. Milano je u završnici pogodio dve trojke i time blago smanjio zaostatak na 66:75, ali mnogo bitnije za njih je da su dobili na samopouzdanju.

To se osetilo na početku poslednje četvrtine kada se u nastavku bespoštedne borbe Milano opasno približio Realu. Španski tim je dao pravovremen i čvrst odgovor, pobedio u atletskom obračunu u reketu, a onda sa dve pogođene trojke kaznio promašaje sa distance Milana i prelomio utakmicu. Sve viđeno do kraja bilo je produžavanje neizbežnog poraza Miana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.