Kralj osvojio Istanbul

Darušafaka je poražena od Real Madrida sa 78:89. Kraljevski tim se ovom pobedom sa ukupnim rezultatom 3:1 plasirao na F4, na kojem ih čeka utakmica sa Fenerbahčeom.

Real je sredinom utakmice dobio bitku kroz unutrašnju igru, praveći prednost i iz pik&rola i na niskom postu. Veliki udarac za Darušafaku bili su uzastopne tehničke greške Harangodija i Blata, posle kojih se Real odlepio na dvocifrenu prednost i psihološki prelomio utakmicu.

Foto: euroleague.net

U vrlo efikasnoj prvoj četvrtini rivali su se smenjivali u mini-serijama, ali je Real uglavnom kontrolisao rezultat i zadržao prednost na 21:24. U drugoj četvrtini težište igre se pomera u rekete, Real je uspostavio bolju saradnju između spoljne i unutrašnje linije i uvećao prednost na 38:45. I u trećoj četvrtini fokus je bio na unutrašnjoj igri, Darušafaka je sve do završnice ovog perioda uspevala da parira, a onda greškama sama sebe oterala u dvocifreni zaostatak. Darušafaka je poslednji pokušaj imala u poslednjoj četvrtini kada se spustila na -6, ali je Real rutinski odradio penal završnicu i sačuvao pobedu.

Najbolji u redovima pobednika bili su Ljulj sa 17 poena i 5 asistencija, Tompkins i Rendolf sa 15, Kerol sa 12, Dončić sa 11 poena, 5 skokova i 7 asistencija i Ajon sa 8 poena i 8 skokova. Darušafaku je predvodio Vonamejker sa 25 poena (ali i 5 izgubljenih lopti), pratili su ga Vilbekin sa 14, Klajburn sa 11 i Anderson sa 10 poena i 5 skokova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.