Kalinić: “Obradović je verovatno najbolji trener u Evropi ikada”

Velike reči košarkaša Fenerbahčea.

Foto: Tekgol

U razgovoru za “Eurohoops” Nikola Kalinić je izjavio da je u potpunosti spreman za fajnal for u Beogradu.

“Ovo je moj treći, a Fenerbahčeov četvrti fajnal for u nizu, tako da imamo prednost u vidu iskustva i pripremanja za utakmice sa ovolikim značajem. Takođe, imamo i debitanta na fajnal foru u Žalgirisu, ali bićemo spremni. Litvanski tim je odličan i imaju fenomenalnog trenera. Podsećaju me na Partizan, mlad i atletski dominantan tim.”

Kada je u pitanju Željko Obradović, reči hvale nisu izostale.

“Obradović je verovatno najbolji trener u Evropi ikada. On će doneti neke određene odluke, ali na nama je da igramo najbolje što možemo. Nešto što u početku vidite kao detalj, kasnije shvatate da su to osnovne stvari koje ponekad uzimamo zdravo za gotovo. On nije tvrdoglav, spreman je da napravi promene kada nešto ne funkcioniše i mislim da mnogim trenerima to nedostaje, da se pogube u tim situacijama forsirajući nešto što su zamislili na početku.”

Povreda koja ga je odvojila od parketa na početku sezone, iako nije bila toliko ozbiljna, naterala ga je da razmišlja o životu posle košarke.

“U pojedinim trenucima sam pomišljao ‘Šta ako se problemi nastave i ne budem mogao više da igram?’ Nije bilo toliko opasno, ali sam u tim momentima razmišljao o tome i počeo da se pripremam za život posle košarke. Počeo sam da igram šah, da sviram, ali nije bilo lako kao što izgleda. Pročitao sam dosta knjiga.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.