Kalates poklonio novom treneru triler pobedu

Prvi meč novog trenera Panatanaikosa, Paskvala, završen je pobedom od 83:84 na gostovanju Bambergu. Najbolji u pobei PAO-a bili su Kalates sa 13 poena, 11 skokova i 9 asistencija, Rivers sa 18 i Feldin sa 16 poena i Gist sa 10 poena i 5 skokova. Na drugoj strani najbolji su bili meli sa 17, Strelnieks sa 16, Zisis sa 13 poena i 6 asistencija i Miler sa 12 poena. 

PAO je uspeo da sredinom prve četvrtine uspeo da se odlepi i do kraja ovog perioda sačuva prednost od 15:20. Grčki tim je mogao do veće prednosti da su bili uspešniji u šutu za tri poena. S druge strane Bamberg se održavao u igri zahvaljujući preciznom šutu za tri poena, ali je realizacija šuta za dva poena bila veoma slaba.

Odlična napadačka predstava viđena je u drugoj četvrtini. Posle početne serije Bamberga i brzog odgovora PAO-a rezultat je u nastavku bio uravnotežen. Oba tima su ušla u dobar šuterski ritam. Igrači Bamberga su uspostavili dobru saradnju između spoljašnje i unutrašnje linije, bilo je i puno kvalitetnih individualnih rešenja uz solidan šut za tri poena. PAO je odlično pogađao za tri poena i koristio otvoren prostor za poene iz prodora. Na odmor se otišlo sa rezultatom 37:42.

Treća četvrtina je imala dve potpuno različite polovine. U prvoj je Bamberg uz odličnu odbranu napravio preokret i došao do +10. Lako su prolazili u reket grčkog tima, a služio ih je i šut spolja. PAO je izgledao razbijeno u napadu, promašivali su skoro sve šuteve, ali su se sredinom ovog perioda trgli. Agresivna odbrana i poeni iz tranzicije PAO-a topili su zaostatak, a povraćeno je i samopouzdanje u šutu. Bamberg je uspeo da se vrati u igru u samoj završnici treće četvrtine i sačuva prednost od 63:62.

Poslednja četvrtina ličila je na prethodnu, ali je ishod bio drugačiji. Igrači Bamberga su ponovo začarali svoj koš i balansiranom igrom u napadu povećali prednost. PAO se ponovo probudio sredinom četvrtine i bitnim trojkama spustio razliku na -1. Usledila je serija promašaja na obe strane do poslednjih nekoliko seknudi koje su odlučile meč. Posle promašaja Riversa Kalates uspeva da uhvati loptu i pogađa težak šut u poslednjoj sekundi napada. Sudije posle pregledanog snimka priznaju poene, a Miler promašuje poslednji šut i propušta priliku da Bambergu donese preokret.

Leave a Reply

Your email address will not be published.