Kako je Nižnji Novgorod razbio favorizovani Anadolu Efes?

Nestvarnu partiju pružili su košarkaši Nižnjeg Novgoroda u velikoj pobedi nad gostima iz Turske, Anadolu Efesom 109 – 90.
Nižnji je do dvocifrene prednosti stigao već u prvoj deonici, Anadolu Efes se na momente vraćao, ali je već na poluvremenu bilo jasno da domaćinu ostaju 2 boda. Bilo je 65 – 47.
U drugom poluvremenu, utakmica je nastavljena u istom ritmu, a Efes je retko kad prilazio na manje od 16 poena zaostatka. Zasluženu pobedu domaćina, zaokružio je i novi rekord u asistencijama TOP 16 faze – Tejlor Ročesti je upisao 15 dodavanja.

Najbolji u ekipi Nižnjeg su bili pomenuti Ročesti sa 19 poena i 15 asistencija,Parahouski sa 27 poena, Tompkins sa 21, Kinsi sa 16 poena.
Kod Anadolu Efesa najbolji je bio Milko Bjelica sa 15 poena, dok je Nenad krstić dodao 13.

Kratka analiza:

Trener Nižnjeg Novgoroda, Bagackis, je na osnovima košarkaške igre bazirao taktiku: Ročesti – Parakhouski pik & rol, kontranapad, sekundarni kontranapad, brza i sigurna tranzicija lopte. Ročesti je nemilosrdno spajao beloruskog centra Parakhouskog sa obručem, a on je vršio samo proste egzekucije nad daleko većim imenima od sebe: Krstićem i Lazmeom. Pomoć u odbrani, u Ivkovićevom timu, danas je bila misaona imenica. Šarića danas u odbrani nigde nije bilo, a gotovo uvek se nalazio na pogrešnom mestu u napadu. Ertel nije bio ni senka danas od igrača koji gotovo uvek pravi razliku. Istine radi, u nekoliko navrata su igrači Nižjeg pogađali nemoguće šuteve, ali gro situacija je bio u granicama osnova košarkaške igre – tzv. čiste situacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.