Kapiten Sparsa Amar Gegić: Bili smo bolji od Crvene zvezde

Košarkaški klub Spars Sarajevo nada se pozivnici za učešće na završnom turniru juniorske Eurolige u Berlinu. Mladi košarkaši Sparsa prošlog su vikenda osvojili drugo mjesto na kvalifikacionom turniru juniorske Eurolige “Marko Ivković” u Beogradu, nakon što u finalom susretu poraženi od Crvene Zvezde.

Pobjednici četiri kvalifikaciona turnira stekli su pravo učešća na završnom turniru, ali u Sparsu očekuju poziv s obzirom na to da je turnir u Beogradu bio jedan od najjačih.

Photo: http://www.kkspars.com/

Photo: http://www.kkspars.com/

Predsjednik kluba Nihad Selimović na konferenciji za novinare danas je kazao da su juniori Sparsa otputovali na turnir bez prevelikih očekivanja, s obzirom na to da su nastupili s najmlađom ekipom od svih učesnika.

“Potajno smo se nadali dobrim rezultatima, s obzirom na to da imamo izuzetno talentovanu i  perspektivnu generaciju. U dva dana odigrali smo pet utakmica sa znatno starijim ekipama.  Nažalost, u finalu nam je ponestalo snage. Ostvarili smo veliki rezultat, dobili smo sve pohvale i po opštoj ocjeni igrali smo najbolju košarku na turniru”,  rekao je Selimović.

Trener juniora Sparsa Marko Trbić istakao je da je turnir u Beogradu bio na najvišem evropskom nivou, te da u klubu mogu biti zadovoljni onim što su mladi košarkaši pokazali, ponašanjem i odnosom prema igri.

“Znali smo da će prva utakmica protiv njemačke Albe odrediti naš put. To je za nas bila psihološki najteža utakmica. Nakon pobjede u ovom susretu dobili smo vjetar u leđa da igramo sve bolje. U 2. kolu smo poraženi od Crvene zvezde, a zatim smo savladali podgoričku Budućnost čime smo izborili plasman u polufinale u kojem nas je očekivala Cedevita. Psihološki i taktički smo se dobro pripremili i odigali sjajnu utakmicu. U finalu smo se ponovo sastali sa Crvenom zvezdom. Iako smo izgubili, igrači su dali svoj maksimum, ali nam je ponestalo snage. Potvrdili smo da spadamo među tri najbolja kluba u Evropi kada je u pitanju rad s mladim kategorijama”, kazao je Trbić.

Kapiten Sparsa Amar Gegić rekao je da su se igrači s turnira vratili “podignutih glava”, a da ostaje žal zbog izgubljene utakmice u finalu.

“Bili smo bolji od Crvene zvezde, ali je presudio njihov skok u napadu. Pokazali smo da se ovdje dobro radi i da niko ne smije da nas potcjenjuje. Mislim da ima šta da tražimo u Berlinu ukoliko dobijemo pozivnicu”, poručio

je Gegić.

Finalni turnir igrat će se od 12. do 15. maja, a osim Crvene zvezde plasman su osigurali pobjednici preostala tri kvalifikacijska turnira – Mega Leks, Real Madrid i Žalgiris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.