Judo i Bogdanović srušili CSKA

Fenerbahče je slavio protiv CSKA sa 77:71. Najbolji u pobedničkom sastavu su bili Judo sa 15 poena i 11 skokova, Bogdanović, koga nije služio šut iz igre (2/11), postigao je 12 poena i 8 asistencija, Datome je ubacio 10 poena uz 6 skokova, a Antić 9 poena uz 5 skokova. U poraženom timu najbolji je bio DeKolo sa 23 poena, a jedini dvocifren uz njega bio je Higins sa 11 poena.

Vrlo brzo od početka utakmice oba tima su shvatila da neće moći da se oslanjaju na šut spolja. To je značilo da će se fokus napada prebaciti na unutrašnju igru. Prodori i spuštanje lopte na centarsku liniju, nisu lako prolazili kroz čvrste odbrane, ali se iz takvih napada postiglo više poena nego iz šuta sa polu-,distance i distance. Rivali su se nekoliko puta smenjivali u vođstvu, da bi Fenerbahče završio prvu četvrtinu sa minimalnom prednošću od 15:14.

Fenerbahče je posle slabijeg početka druge četvrtine u nastavku uspostavio raznovrsnu igru. Kombinacija šuteva za tri poena i unutrašnje igre dobro je delovalo do završnice, kada ih je nekoliko promašaja koštalo zaostatka od 36:40 na poluvremenu. CSKA je u ovom periodu veoma lako poentirao iz prodora, što im je uz par pogođenih šuteva spolja omogućilo prednost pred odlazaka na odmor.

Foto: euroleague.net

CSKA se kroz celu treću četvrtinu mučio sa šutem iz igre, naročito u prvoj polovini ovog perioda kada su postigli samo 2 poena. Fenerbahče je ovo iskoristio da napravi potpuni preokret i u poslednju četvrtinu uđe sa prednošću od 60:51. Domaćini su treću četvrtinu otvorili vrlo dobrom unutrašnjom igrom, da bi u nastavku ovog perioda počeli da pogađaju i šutev izvan reketa.

Dobrom odbranom na početku poslednje četvrtine CSKA je uspeo da smanji zaostatak na -4. Od tog trenutka igralo se pogadak za pogodak, promašaj za promašaj. U opštem haosu koji je nastao posle nekoliko izgubljenih lopti na obe strane Fenerbahče je ušao u završnicu sa 6 poena prednosti. Ostalo je premalo vremena za CSKA da kroz bilo koji scenario, sem penal završnicu sustigne razliku. Domaći tim je bio siguran sa slobodnih bacanja i sačuvao prednost.

Leave a Reply

Your email address will not be published.