“Jubilej” u Ulker Sports Areni, na kraju slavio domaćin

Ulker Sports Arena, ugostila je evroligaški duel Fenerbahčea i Olimpije Milano(Emporio Armani). Susret je obeležio povratak Bogdana Bogdanovića, nakon nešto dužeg oporavka od povrede, a povratkom je “pomogao” svojim saigračima da savladaju ekipu Armanija 86:79 (18:19, 23:21, 22:18, 23:21).


Nešto nervozniji početak utakmice značio je veliki broj promašenih zicera i napravljenih ličnih grešaka. Oba trenera su na startu odlučila da napadnu reket, ali su izabranici stizali da “skupe” odbranu, pa tu nije bilo prolaza, a to je rezultiralo efikasnošću sa polu distance, kao i van linije 6,75. Datome i Kalnietis su postigli prvih 14 od 16 poena (obojica po sedam i po jednu trojku). Nakon nesportske greške Datomea, Raduljica pogadja oba bacanja i upisuje se u listu strelaca, a prva četvrtina pripala je gostima 19:18. U drugoj, tempo je znatno skočio, što je Repešinim igračima itekako odgovaralo, a Mantas Kalnietis je uspeo da pogodi svoju stotu trojku u Evroligi. Dosta trčanja na obe strane, ofanzivne skokove je kupio Jan Veseli i uspevao da to pretvori u poene, a na drugoj strani je Džamel Meklin pravovremeno koristio “mis meč” situacije i dolazio do lakih poena. Nakon tajm auta koji je pozvao Željko Obradović, njegovi izabranici su se konsolidovali i povratili prednost, da bi prvih dvadeset minuta završili sa poenom prednosti (41:40). Mantas Kalnietis je bio sjajan i imao 18 poena na poluvremenu, 3/3 za dva i 4/5 za tri.

http://www.vocidisport.it/

Armani je uspeo da ostvari “plus 6” na sredini treće deonice, što je bila najveća njihova prednost u dosadašnjem delu meča, pa je Obradović morao da reaguje tajm autom. Nakon tajm auta, dobro poznati centralni pik end rol, Dikson-Judo, koji donosi poene Fenerbahčeu. Milan Mačvan u narednom napadu postiže svoje prve poene, da bi Bobi Dikson pogodio svoju prvu trojku, a srpski centar Miroslav Raduljica iznudio je treći faul Ekpea Judoa i položio loptu u koš.Milanezi su počeli da greše u seriji. Prvo je Datome poentirao nakon loše odbrane, a onda  je Jan Veseli ukrao loptu i Džejms Nanali polaže, za “minus jedan”. Datome je prvo pogodio tojku iz ćoška, a zatim je Ekpe Judo pogodio za dva uz četvrti faul Zorana Dragića. 59:56. Ekpe Judo i Milan Mačvan su imali pravi duel u trećoj četvrtini. Kada su se ostali saigrači mučili, njih dvojica su znali kako da dodju do poena. Pred poslednju deonicu, domaći tim je imao pet poena prednosti, 63:58. Riki Hikman pogadja trojku na startu četvrte četvrtine, a Bobi Dikson je “vraća” već u narednom napadu, pa je Hikman izgubio loptu, a Džejms Nanali bacio “ali up” za Judoa koji je prošao.Fener nije dozvoljavao Olimpiji da preuzme vodjstvo, a standardno za oba trenera, videli smo veliki broj izmena, počevši od sredine ovog dela meča. Nastavili su igrači Fenerbahčea da svojim odlukama izvode Željka Obradovića iz takta, koji je nakon lošeg preuzimanja u odbrani i lakih poena Džamela Meklina reagovao još jednim tajm autom. Vratio se Obradović centralnom pik end rolu i ponovo kombinacija Dikson-Judo, mada je mladi Simone Fontekijo sjajno odreagovao i prošetao se do koša za lagane poene. Devetnaestogodišnji italijanski košarkaš igra svoju drugu evroligašku utakmicu. Veliki propust Krunoslava Simona, koji je kasnio u rotaciji, što je Nanali iskoristio i pogodio otvorenu trojku i 15 sekundi pre kraja 83:79 je bila prednost Fenerbahčea. Neverovatnu stvar je uradio Krunoslav Simon. 1,9 sekundi do kraja, Simon je načinio nesportsku ličnu grešku na Nikoli Kaliniću, a ovaj je postavio konačan rezultat, 86:79. Džejms Nanali je sa 19 poena bio najefikasniji u svom timu, dvocifreni su bili još i Ekpe Judo sa poenom manje, Luidji Datome sa 17 poena, Bobi Dikson sa 11 i Nikola Kalinić sa 10. Na drugoj strani, 20 poena Kalnietisa, 15 Rikija Hikmana, a po 12 su ubacili Raduljica i Meklin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.