Jasikevičijus: “Sa Pešićem, Barselona je favorit za osvajanje ACB lige”

Trener Žalgirisa, Šarunas Jasikevičijus, pohvalio je Pešića zbog promjene koja se desila od kako je preuzeo dirigentsku palicu u Barseloni.

FOTO: metropoliabierta

“Drastično su se promjenili sa Svetislavom Pešićem. Igraju dosta agresivnije, sa puno entuzijazma i već osvajaju titule. Sa Pešićem, Barselona je favorit za osvajanje titule u ACB ligi. Drugi timovi su takođe kvalitetni, ali ova ekipa je iznenadila sve i osvojila kup. Mislim da je svima jasno da su sada jedni od favorita” rekao je Jasikevičijus pred meč sa Barselonom u Evroligi.

Trener Žalgirisa je u nastavku za Svetislava Pešića rekao:

On je jedan od najboljih stratega u Evropi. Takvih stvarno nema puno. On apsolutno zna šta želi i šta treba da učini. Ima ogromno iskustvo. Sa Pešićem je teško sarađivati, ali njegovi igrači uvijek napreduju i tim pobjeđuje. Postoje različite metode, ali ako tim treba da pobjedi teško je naći bolju opciju od Pešića, bar u Evropi.”

Jasikevičijus zna o čemu govori budući da je 2003. godine bio plejmejker za Barselonu i tada je Pešić bio na čelu. Barselona je te godine osvojila Evroligu, prvu u istoriji ovoga kluba.

FOTO: Getty images

Leave a Reply

Your email address will not be published.