Janković, Focis i Pavlović složni: Aleksandar Đorđević je jedan od najvećih!

Portal Double – Double napravio je poseban intervju sa tri vrhunska igrača koji nastupaju za evropskog velikana Panatinaikos, pod trenerskom palicom srpske košarkaške legende Aleksandra Đorđevića.

Naši današnji sagovornici su Vladimir Vlada Janković, Antonis Focis i Aleksandar Saša Pavlović. Sa njima smo razgovarali o igrama u Panatinaikosu, sjajnim potezima, košarci uopšte, kao i saradnji sa trenerom Đorđevićem.

Vlada Janković je bio naš “prvi” sagovornik…

 

euroleague.net

euroleague.net

1. Panatinaikos je odigrao izuzetan meč protiv Žalgirisa. Zeleni iz Atine su ponovo izgledali kao nadmoćan tim u evropskim okvirima na tom meču. Šta se promenilo u pristupu u odnosu na nešto slabiji start u Evroligi?

Početak je sezone, imali smo puno putovanja i dosta loših momenata sa povredama. U 40ak dana posetili smo čak 16 različitih gradova! Papas i Bokoridis nisu u sastavu zbog težih povreda, ja sam imao spazam u leđima, a takođe i Kuzmić i Gist. Kalates igra sa slomljenim prstom…Nije lako pronaći ritam u takvoj situaciji. Iako ne volim izgovore, ovo su činjenice.

2. Panatinaikos je slavio u oba derbija ove sezone. Da li misliš da ste tako stekli prednost nad velikim rivalom Olimpijakosom?

Bile su to sjajne pobede. Ali obe pripadaju prošlosti. Bitno je ko će biti pobednik na kraju, kada se odlučuje o trofejima. Verujemo da ćemo to biti mi.

3. Ti si veoma dobar šuter. Šta se dešava sa tvojim procentima za 3 poena ove sezone, Vlado?

Apsolutno se ništa nije promenilo! Imam samopouzdanja i uvek ću činiti samo najbolje da pomognem svom timu. Košarka nije samo šut! Biće još loših šuterskih utakmica, ali treba pomoći timu i u drugim segmentima kao što su skok, odbrana, energija…U svakom slučaju trebalo bi uvek učiniti najviše moguće da tim pobeđuje.

4. Kako ti se čini saradnja sa trenerom Sašom Đorđevićem?

On je sjajan trener. Uvek je spreman da nam pomogne. Sjajna je ličnost i svi ga znaju kao jednog od najvećih evropskih igrača svih vremena. Veliki je pobednik.

Antonis Focis je zatim izneo svoje impresije…

 

euroleague.net

euroleague.net

1. Ti si velika legenda Panatinaikosa. Kako se osećaš povodom toga?

Nakon toliko godina u Panatinaikosu, shvatite da niste mogli ni da sanjate nešto tako dobro kada ste počeli da igrate košarku. Imali smo mnogo divnih trenutaka, daleko više od onih teških. Mnogo titula, mnogo uspomena, mnogo sjajnih saigrača i prijatelja, kao i fantastičnu publiku u OAKA areni. Šta više?

2. Dimitris i ti ste velike legende PAO. Shvataš li koliko ćete nedostatajti navijačima Zelenih kada okončate aktivno igranje košarke?

Panatinaikos će uvek biti u vrhu. Mnogo je sjajnih igrača, legendi, igralo za ovaj tim i ranije, a nakon njihovog odlaska, Panatinaikos je još uvek bio veliki. Tako ćemo i nas dvojica imati velike naslednike.

3. Kako održavaš tako dobru šutersku formu, tako dobar ritam, sve ove godine?

Nema tu previše tajni… Ljubav za košarku i trening. Još uvek uživam na terenu i to je veoma važno.

4. Šta nam možeš reći o saradnji sa novim trenerom Panatinaikosa Sašom Đorđevićem?

Naravno, svi znaju ko je on. Veliko ime, sjajna ličnost evropske košarke. Uvek je bio lider i on zna šta je svakom igraču, u svakom trenutku, potrebno. Ovo je sjajno iskustvo.

Sa Sašom Pavlovićem o Panatinaikosu i Partizanu…

 

euroleague.net

euroleague.net

 

1. Saša, kako ti se sviđa igranje u Grčkoj? Da li je to potpuno drugačije iskustvo u odnosu na srpsku košarku, ili po mnogo čemu slično?

Svaka država, svaki šampionat su drugačiji. Svakako, volim da igram u Grčkoj. Nivo košarke je zaista visok, odlično se osećam, uživam.

2. Navijačima Partizana nedostaješ… Da li tebi nedostaje igranje za Crno-Bele, prijatelji iz kluba, igranje u Pioniru? Da li je tvoja epizoda u Partizanu završena ili postoji mogućnost povratka nekada?

Naravno da mi nedostaje Partizan. Mnogo puta sam pričao o tome, o svojoj ljubavi prema Partizanu, i svi to već znaju. Sada igram za Panatinaikos i srećan sam…

3. Poseduješ izvanredan dribling i prvi korak. Kako si naučio taj fantastičan potez? Znaš li da je Petar Aranitović “ukrao” taj potez od tebe? hahaha

Mislim da sam rođen sa tim. Takođe, mnogo sam trenirao to, zato što morate puno raditi na sebi ukoliko želite da igrate na najvišem nivou.
Znam da je Petar to “uzeo” od mene, ali ne ljutim se na njega sve dok taj potez izvodi pravilno, onako kako treba.

4. Kakve su tvoje impresije o saradnji sa trenerom Aleksandrom Đorđevićem?

Volim da igram za Sašu. Najbolji je. Bio je sjajan igrač i sada je odličan trener. Veoma sam srećan što sam deo ekipe koju on kao trener predvodi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.