Iznenađenje u Izraelu, Bamberg ubedljiv protiv Makabija

Makabi je poražen od Bamberga sa 70:85. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Meli sa 27 poena i 14 skokova, pratili su ga Miler sa 12 i Radošević sa 11 poena , dok je Zizis bio bez poena, ali je iskreirao 9 asistencija. Najbolji u Makabiju bili su Gaudlok sa 20, Vims sa 16 i Ajverson sa 10 poena i 6 skokova.

Bamberg je imao dobar početak i završnicu prve četvrtine, dok su sredinom ovog perioda imali lošije minute. Igra nemačkog šuta zavisila je od šuta spolja, kada su pogađali sa polu-distance i distance razlika je rasla, kada su promašivali Makabi bi je obarao. Izraelski tim je bio bez poena prva 4 minuta. Kada su konsolidovali šut spolja, dodali poene iz pik end rola i prodora potpuno su se vratili u igru, ali je Bamberg ipak prvu četvrtinu završio sa prednošću od 16:20.

 Problemi za Makabi ponovili su se i u drugoj četvrtini, ređali su se promašaji iz igre i izgubljene lopte, a Bamberg je uvećavao razliku kroz odličan šut spolja, naročito za tri poena. Vodeći igrač nemačkog tima u ovom periodu bio je raspoloženi Miler. Makabi se do kraja poluvremena fokusirao na unutrašnju igru i iskoristio izlazak iz bonusa Bamberga da dođe do poena sa slobodnih bacanja, ali to nije bilo dovoljno da se ublaži velika prednost od 30:46.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

 Makabi je u trećoj četvrtini pokazao mnogo bolju igru u oba smera. U odbrani su bili čvršći, nisu dozvoljavali lake poene spolja i solidno kontrolisali svoj reket. U napadu ih je krenuo šut za tri poena, a kroz dobar protok lopte uspeli su da obezbede poene iz reketa. Bamberg je dobro počeo i ovaj period, fokusirali su se na unutrašnju igru, postizali poene iz pik end rola i ofanzivnog skoka, ali je napadačka realizacija u jednom trenutku stala. Nemački tim počeo je da pravi greške, pa se Makabi približio na 52:62.

Razlika u poslednjoj četvrtini bila je na prelazu između jednocifrene i dvocifrene, ali Makabi ni u jednom trenutku nije pokazao snagu za preokret. Bamberg je u ključnim trenucima odigrao dobru odbranu, u napadu su se odlično kretali i poenima iz prodora čuvali razliku dok Meli pogođenom trojkom nije stavio tačku na konačan rezultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.