Ivković: “Željko Obradović je daleko najbolji trener u Evropi”

Dušan Ivković je na grčkoj “Cosmote TV” pričao o Željku Obradoviću, Janisu Adetokunbu i Luki Dončiću.

Foto: N1

Dvostruki osvajač Evrolige sa Olimpijakosom je razgovor počeo o svom kumu, Željku Obradoviću:

“On je daleko najbolji košarkaški trener u Evropi. Verujem da niko nije ni blizu njegovom trenerskom nivou. Poštujem sve trenere i izvinjavam im se, ali ja verujem da niko nije blizu Željku Obradoviću. On je rođen za ovaj posao. Što se tiče Fenerbahčea, ekstremno je teško nadoknaditi odlaske Ekpea Juda i Bogdana Bogdanovića. Prvi je sjajan defanzivac, a drugi je ofanzivni igrač na najvišem mogućem nivou. Međutim, siguran sam da će Obradović pronaći način da ih spremi na proleće za najvažnije utakmice u sezoni”.

Dušan Ivković je zatim pričao o najvećoj Grčkoj zvezdi, Janisu Adetokunbu:

“Kada sam ga prvi put video da igra za mladi tim Filatlitikosa, bilo je očito da je on veliki NBA talenat. Imam sjajan odnos sa gospodinom Titosom Komninosom(član upravnog odbora Anadolu Efesa) i rekao sam mu tada da tog mladića dovede u Efes. Tada je neko od članova uprave kluba došao i rekao da je Adetokunbo dobar, ali da oni imaju mnogo igrača sličnih Janisu”.

Proslavljeni stručnjak je poredio Luku Dončića sa Tonijem Kukočom:

“Luka Dončić je fenomenalan. Dražen Petrović je igrao plejmejkera, a Toni Kukoč na poziciji krilnog centra, međutim niti jedan od njih dvojice nije igrao ovako zrelo sa 18 godina, kao što igra Dončić sada”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.