Itudis: Da nije Željka, ne bih bio ovdje!

Trener CSKA iz Moskve Dimitris Itudis osvojio je večeras prvi trofej u Evroligi kao prvi trener ekipe. I to baš u okršaju protiv svog učitelja i kuma Željka Obradovića.

cskabasket.com

cskabasket.com

Emotivni Itudis je odmah posle finalnog meča u Berlinu (101:96) za televiziju Evrolige je kazao je ova ekipa ispisala košarkašku istoriju.

“Nemam dovoljno pametnih riječi. Veoma sam ponosan na tim, na one koji su prvi put stigli na Fajnal for i sada ispisali istoriju. Srcem, dušom, odlučnošću. Srećan sam i zbog uprave, predsjednika Vatutina i svakog navijača. Bilo je nekih loših trenutaka u finalnoj utakmici, ali smo u svakom trenutku vjerovali u uspjeh“, poručio je Itudis.

Trener novog šampiona Evrope rekao da nikad ne bi uspio da nije bilo Željka Obradovića. 

“Prije svega, moram da kažem da je gospodin Obradović veliki čovek i trener. Iako ovo možda nije pravi trenutak jer je izgubio, veliki dio ovog uspeha pripada i Željku. Ne bih bio ovde da nije njega! To kažem iz srca“, rekao je Itudis.

Upitan zašto se na centru terena odmah posle utakmice zadržao u zagrljaju i razgovoru sa Milošem Teodosićem, Itudis je rekao:
“Rekao sam i Milošu i Nandu de Kolou da moraju sve da promijene, način na koji treniraju, pristup. Sada imam kapitene i lidere u ovoj ekipi. Kao što se zna i za Viktora da mora da bude na terenu, da igra, pobijedi i podigne taj pehar za CSKA. I naravno, ponosan sam na ovih naših 1.000 navijača koji su nas bodrili sa tribina. Stvarno se izvinjavam publici, ali uzbuđen sam i ovo što pričam dolazi iz srca“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.