Himki savladao Panatinaikos

Moskovski Himki je dočekao Panatinaikos u okviru desetog kola Eurolige.

Foto:Euroleague

Himki je furiozno ušao u utakmicu i od početka su nametnuli svoj ritam ekipi Panate. Gil je odlično ušao u utakmicu i bez promašaja povezao 8 poena svoje ekipe. Brzo je dobio i pomoć Dženkinsa i Tomasa koji su pogodili po trojku. Na početku su Panatu držali u igri Lođeski i Lasme, a kasnije im se pridružio Gist. Prva četvrtina se igrala na poen više, a kada je najviše trebalo nastupio je Kit Lengford koji je vezao 9 poena za Panatu da završi prvu četvrtinu i smanji prednost koju je Himki gradio tokom čitave četvrtine. Tamo gdje je stao u prvoj nastavio je u drugoj četvrtini Lengford, a dobio je još jednom pomoć Džejmsa Gista i Panatinaikos je izgledao mnogo bolje u drugoj četvrtini i njihova prednost je išla i do +7. Himkiju su sa klupe odlične role i u odbrani i u napadu donijeli Zajcev i Džordan Miki koji sve više izgleda kao pravo pojačanje za njih. Himki je u zadnjih pet minuta četvrtine mnogo ozbiljnije izgledao, pa su u ovom izuzetno efikasnom prvom poluvremenu uspjeli da se vrate i da sa prednošću odu na poluvrijeme rezultatom 48:44.

Treća četvrtina je mnogo više podsjećala na utakmice koje ove ekipe igraju. Ekipe su zategnule odbrane, a tome je pomogao i ogroman broj otvorenih šuteva koje su ove ekipe promašile. U svemu se bolje snašla ekipa Himkija, tačnije Entoni Gil koji je postigao 6 od 11 poena Himkija za treću četvrtinu. Pantinaikos je bio još slabiji i postigli su samo 7 poena za čitavu četvrtinu i to su svi poeni djelo Lođeskog, koji je jedini pokušavao da išta uradi, ali je sve to bilo nedovoljno i Himki je imao prednost od 8 poena pred ulazak u posljednju četvrtinu. Lengford je otvorio trojkom četvrtu četvrtinu, ali su stvari brzo krenule po starom, poznatom receput iz treće četvrtine. Mnogo izgubljenih lopti i sa jedne i sa druge strane uz mnogo faulova. Poslije tri minute se igra mnogo ubrzala, te su vezali neke poene i jedni i drugi. Himki je uzvraćao svaki napad i nije dopuštao Panati da se spusti na ispod 6 razlike. Himki je mirno priveo utakmicu u završnici ponajviše ostavljanjem Nika Kalatesa da šuta trojke koje je on promašio, a na drugoj strani su pogađali slobodna. Krajnji rezultat je  glasio 76:68 u korist Himkija

Najbolji u dresu Himkija je bio Entoni Gil sa 21 poenom, a pratio ga je Džordan Miki sa 14 poena. U ekipi Panatinaikosa su bili najbolji Lengford sa 17 i Gist sa 19 poena.

Poslije ovog poraza Pantinaikos je na omjeru 5:5, a Himki je upisao i treću pobjedu zaredom i na omjeru su 4:6.

Leave a Reply

Your email address will not be published.