Šved režirao završnicu fantastičnog trilera

U uzbudljivoj utakmici ruskih ekipa, Himki je uspeo da nadoknadi minus iz prvog poluvremena i sjajnom partijom Šveda dođe do pobede nad CSKA 81:79!

U prvoj četvrtini CSKA je odigrao sjajno. U napadu su prvo De Kolo i Hajns odličnom saradnjom iz igre dva na dva izbušili odbranu Himkija, a onda je ušao Teodosić koji se poigravao i kreativnim pasovima razigravao svoje saigrače. Cela ekipa CSKA je imala visoke procente šuta, naročito Fridzon. Himki je u početku uspevao da parira kroz igru dva na dva Rajsa i Ogastina u napadu, ali su sa boljom i suženijom odbranom CSKA, nastali problemi. Igra u napadu se svela na šuteve za tri poena, koji ih nisu naročito služili i individualne prodore. CSKA je u jednom trenutku imao prednost od 12 poena, ali su do kraja četvrtine igrači Himkija uspeli da smanje na 29:21.

Teo je nastavio sa dobrom igrom i u drugoj četvrtini. Igrači Himkija nisu znali da li da pokrivaju njegov pas ili šut. S druge strane u napadu su i dalje imali problema da spuste loptu ka centrima. Loša realizacija šuta igrača Himkija, omogućila je CSKA da se odlepi na +14. Himki se vraća odličnom odbranom. Iskoristili su nonšalantnost u napadu Armejaca i lakim poenima iz kontri su počeli da tope prednost CSKA. Sa dva dobro odigrana presinga, uspeli su ponovo da oduzmu loptu i spuste se na 39:45. Rajs je uspeo da izađe na 15 poena do poluvremena. Baš kad su trebali da sustignu CSKA Himkijevi igrači počinju da prave greške u napadu i CSKA sa dve trojke Higinsa, jednom sa preko pola terena u poslednjim sekundama, odlazi na poluvreme sa prednošću 51:41.

Foto: twitter.com/CSKABasketball

Foto: twitter.com/CSKABasketball

Himki je nastavio sa dobrom odbranom i u trećoj četvrtini, iskoristili su bezidejnost CSKA u napadu i opet postigli nekoliko lakih poena iz kontri. Himki je u ovoj četvrtini drastično popravio šut za tri, u čemu je prednjačio Šved. Uz neverovatnu četvrtinu Šveda, Himki poene postiže i kroz poene iz prodora prebrzog Rajsa. CSKA iz mrtvila vraćaju Teodosić i De Kolo. Odlična saradnja između ovog tandema odlikuje se kroz međusobne asistencije i poene iz odlične individualne igre. Uzbudljiva treća četvrtina završena je sa minimalnom prednošću CSKA 71:69.

Himki je odlično otvorio poslednju četvrtinu. Trojkama Dragića i Koponena preokreću rezultat na 80:72. Trener CSKA je zatražio tajm-aut da bi razmrdao svoju ekipu koja je ponovo bila bez ideja u napadu. CSKA se vratio posle tajm-auta De Kolo i Higins odlično su koristili blokove svojih centara, a Himki je loše organizovao nekoliko napada, pa je njihov trener zatražio tajm-aut da prekine seriju CSKA 6:0. Himki je posle tajm-auta ušao u seriju promašaja za tri, dok su se na drugoj strani nastavili poeni iz prodora De Koloa, koji su omogućili preokret CSKA. Šved je preuzeo kompletnu odgovrnost za napad Himkija u završnici utakmice. Ispostavilo se da je ovo bilo njegovo veče. Uspeo je da pogodi odlučujući šut za pobedu i ostavi nešto više od sekunde za poslednji neuspešan pokušaj Teodosića iz okreta.

Utakmica je završena pobedom Himkija od 81:79. Najbolji u ekipi pobednika bili su Šved sa 28 i Rajs sa 23 poena i sa po 5 asistencija. U porazu CSKA su bili najbolji De Kolo sa 20 i Teodosić sa 18 poena.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.