Šved predvodio Himki u pobedi nad Broseom

Himki je uspeo da krajem treće i početkom četvrte četvrtine slomi otpor Brosea i pobedi 78:61. Utakmicu je obeležio visok broj izgubljenih lopti (33) i česte oscilacije u igri oba tima. Šved je sa 22 poena i 5 asistencija bio najdminantnija figura meča. Trojkama u bitnim momentima pratio ga je Koponen koji je zabeležio 11 poena. Vonamejker sa 13 poena i 7 asistencija i Tajs sa 12 poena i 7 skokova bili su najbolji u Broseu.

Obe ekipe su počele utakmicu sa promašajima sa distance. Veliki broj spoljnih šuteva je bio uslovljen uskim odbranama koje su čuvale reket. Brose je prvi vratio sigurnost u šutu, pa su na prvom tajm-autu vodili sa 6:2, pogodcima Melija. Himki je uzvratio sa dve trojke Dragića i preokrenuo na 12:8, ali je izgubljenim loptama u napadu brzo ispustio prednost. Promašaje Brosea u završnici četvrtine, igrači Himkija kažnjavaju i ponovo idu na +4. Kretanje Himkijeve igre umnogome zavisi od Rajsa koji je postigao 6 poena, ali i izgubio 4 lopte u prvoj četvrtini.

Druga četvrtina je počela loše za Brose. Iako je Zizis bio odličan u odbrani i ukrao dve lopte Švedu, napad Brosea ne funkcioniše. Problem u odbrani za centre Brosea predstavlja Sokolov koji lako poentira iz reketa. Dezorganizovani napadi i izgubljene lopte Brosea i trojka Šveda doveli su do rezultata 24:14 za Himki i tajm-auta za nemačku ekipu. Tajm-aut je trgao ekipu Brosea, sa kvalitetnijom odbranom došli su do poena iz kontre, uz to su pogodili i dve trojke. Vonamejker ih je svojim poenima predvodio do preokreta od 28:27. Trener Himkija je pokušao tajm-autom da zaustavi crnu seriju svog tima, koja je obilovala izgubljenim loptama i promašajima. U vrlo skromnoj šuterskoj završnici poluvremena, Himki preokreće na 30:28 poenima Dragića iz organizovane akcije.

Šved

Foto: twitter.com/chernykh

Promašaji Himkija za tri poena na početku treće četvrtine kažnjeni su sa Radoševićevih šest uzastopnih poena. Himki je morao na tajm-aut pri rezultatu 34:32 za Brose. Himki je u nedostatku ideja nastavio da šutira, ali i počeo da pogađa za tri poena. Igrači Brosea su poene postizali kroz prodore, ali su sa vezanim izgubljenim loptama dozvolili Himkiju da se otcepi poenima sa slobodnih bacanja. Rezultat je bio 46:40 i klupa Brosea je zatražila tajm-aut. Brose je loše počeo posle tajm-auta, ali su u završnici vezali 5 poena. Dve trojke Šveda (druga u poslednjoj seknudi sa pola terena) i novi poeni Hanikata sa slobodnih bacanja vode rusku ekipu do 54:45 na kraju treće četvrtine.

Brose je u četvrtoj četvrtini ponovo imao problema sa kreiranjem napada. Nove izgubljene lopte i poeni Šveda i dve trojke Koponena na drugoj strani vode Himki na ogromnih 68:48. Usledio je tajm-aut za Brose posle koga su obe ekipe igrale u opuštenom ritmu kao da je utakmica bez rezultatskog značaja. Šved i Koponen su individualnim pokušajima napadali 1 na 5 odbranu nemačkog tima. Igrači Brosea bili su nešto ozbiljniji, pa je triling Vonamejker, Miler, Tajs, između sebe kreirao dva na dva akcije i postizao poene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.